İlçede yapılan karla mücadele çalışmaları hakkında görüş aldığımız Çatalca Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Uçar, "Belediye Başkanımız Cem Kara, tuz dökme ve yol çalışmalarına çok önem verdi. Hiç kimse sokakta kalmadı, köylerden Çatalca’ya ulaşım hiçbir şekilde aksamadı" bilgisini verirken, Başkan Yardımcısı Dursun Duran Kaya, özellikle halkın yoğun olarak kullandığı cadde ve sokaklar ile acil ulaşım yerlerinin sürekli olarak kontrol altında tutulduğunu, köylere kadar gidilip inceleme yapıldığını ve karla mücadele çalışmalarını yakından izlediklerini söyledi.

 

"BELEDİYEMİZ SAYESİNDE KAR, HAYATIMIZI OLUMSUZ ETKİLEMEDİ"

Kış aylarını çetin koşullarda yaşayan Çatalca halkına uzattık teybimizi bu kez ve "Yoğun kar yağışı hayatınızı olumsuz etkiledi mi?" diye sorduk. Aldığımız yanıtların ortak noktası, yaptığı çalışmalarla hayatlarını kolaylaştıran Çatalca Belediyesi'ne teşekkür etmek oldu. Çatalca halkı, belediyenin karla mücadele çalışmalarından çok memnun olduklarını söyledi.

 

Ayfer SAVAŞ (Sekreter)

Bu sene ilk defa işe gelirken düşmedim. Başkanımız Cem Kara, karlı ve soğuk

hava yüzünden oluşan yollardaki buzlanma riski için tuzlama çalışmaları ve yolları temizleme işlemini 7/24 aralıksız olarak sürdürdü. Köyüme giderken sorun yaşamadım ve arabalarımız sokak ortasında kalmadı.

 

Mustafa SARIOĞLU (Seyyar Milli Piyango Satıcısı)

Ben sokakta milli piyango satıyorum. Diğer yıllarda yaşadığımız yollardaki buzlanma olayını bu yıl yaşamadık. Çünkü, Cem Başkanımız yollara tuz dökme çalışmalarını hiç aksatmadı. Köylere ulaşımı da kolay sağladım. Vatandaş olarak hiçbir sorun yaşamadım.

 

Hüseyin ÇEKİRDEKOĞLU (Emekli )

Ben emekli vatandaşım. Evde çok oturamıyorum. Sokağa çıkıp arkadaşlarla buluşuyorum. Başkan sürekli yolları temizletti. Don olayına karşı evsizlere bile yardım etti. Çarşıya pazara çıkarken zorlanmadım. Önceleri her kar yağdığında trafik felç olurdu. Köye gidemezdik ama bu sene başkan önlemini çok iyi aldı, çok da iyi çalıştı.

 

Mualla TUNA (Sekreter)


Soğuk ve karlı havalarda alışverişe çıkarken korka korka giderdim. Ama bu sen
e

böyle bir korkum olmadı hiç. Yollara tuz dökülmüş ve temizlenmişti. Ben Çatalca merkezde oturuyorum. Köye annemlere giderken nasıl giderim diye düşündüm. Korktuğum gibi olmadı. Köy minübüs yolunda da hiçbir şey yoktu. Annemler söyledi, Belediye Başkanımız Cem Kara ve ekibi köyleri gezerek, sorun olup olmadığını sürekli olarak denetlemişler.

Senay BADUR - KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi