Ülkemizde her geçen gün hızla yayılmaya devam eden korona virüs nedeni ile birçok vatandaş evinden çıkmıyorken, ihtiyaçların karşılanması için gıda sektöründe çalışanlar ise işlerine mümkün olduğunca devam ediyor. Bu noktada İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklama da ''Her vatandaş kendi ohalini oluşturmalı'' demişti. Bu çerçeve de hareket eden Esenler'in Fevzi Çakmak Mahallesi'nde faaliyet gösteren Halkmar isimli bakkallın sahibi ise çalışırken maske takmaktan rahatsızlık duyunca yeni bir çözüm üretti. Mahallenin sevilen esnaflarından Ahmet Önal, müşteri ve kasa arasına şeffaf bir koruyucu yaptırarak hem vatandaşlar ile temastan kaçınmış oldu hem de işlerini daha rahat bir şekilde yürütmeye başladı. 

MÜŞTERİLER MEMNUNİYETİNİ DİLE GETİRDİ

Herkesin kendince tedbir ve önlemler alması gerektiğini düşünen vatandaşlar mahalle Bakkalını taktir etti. Gıda alışverişlerini yapmak için bakkala gelen müşteriler, '' Her ne kadar evde kal çağrılarına uyuyor olsakta ihtiyaçlarımızı karşılamak için mecburen ara sıra dışarı çıkarak, alışveriş yapmak zorunda kalıyoruz. Birçok insanın geldiği böyle bir işletme de kendisi ve toplum sağlığı adına hayata geçirdiği bu icraatı nedeni ile mahalle bakkalımıza teşekkür ediyoruz'' dediler.

''ÖRNEK ALINMALI''

Mahalle sakinlerinden öğretmen Ayşe Ç. ise , ''Mahalle bakkalımız hijyen konusunda da çok dikkatli. Neredeyse her müşteriden sonra post cihazı olsun, ürün reyonları olsun silinip, temizleniyor. Zor bir süreçten geçiyoruz, herkes elini taşın altına koymalı. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket edersek bu süreci de atlatacağız. Her işletme bakkalımızı örnek almalı'' dedi.

Tolga ÖZDEMİR - KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi