Sözcü’den Sultan Uçar’ın haberine göre milli eğitim bakanlığı teftiş kurulu üyesi başmüfettiş, bir okul müdürünü “Atatürkçü, Cumhuriyetçi Ve Alevi” olduğu için sicilini bozduklarını anlatan mesajı 20 kişilik müfettiş grubuna gönderdi. Kadıköy’deki bir okulda meydana gelen olay; okul müdürü hakkında  soruşturma başlatılmasıyla ortaya çıktı.

 MEB Başmüfettişi Mehmet Ali Özkaya’nın İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri Koordinatörü Ayşegül Ekizceli’ye göndermek üzere yazılan mail yanlışlıkla 20 müfettişe gönderilince skandal ortaya çıktı.

Başmüfettiş Özkaya'nın ‘meb.gov.tr' resmi uzantılı mailinden Ekizceli'ye giden e-postada, “Metin (Bila) Bey'in idareciliğinin sonlandırılması için elimizden geleni yaptık. Zaten, kendisi Aleviymiş bunu da gizleme gereği duymamış. Camiamıza uygun olmadığı aşikâr. Müdür Yardımcısı Cemile (Samancı) Hanım için mecburen aylıktan kesme cezası teklif ettik. Özellikle eşinin ‘hizmet hareketine' katkılarından biz de haberdarız. Fakat bunu mevcut şartlar nedeniyle çok dillendirmemek lazım. Olası itirazlarda işin bundan sonraki kısmı sizde artık. Ayşe (İstanbul Maarif Müfettişleri Başkanı Ayşegül Ekizceli) Hanım'a iletirsiniz. Allah'a emanet olunuz” denildi.

Editör: Haber Merkezi