Mahalle sakinlerinin de katıldığı sohbet toplantısında katılımcılar, Anadolu Partisi’ni daha çok meydanlarda görmek istediklerini, televizyon kanallarında seçim bildirgelerini daha çok anlatmalarını istediler.





Anadolu Partisi Kurucusu ve 3. Bölge Milletvekili Adayı Meltem Ünal Erzen, yazılı ve görsel medya dünyasının reklam ücretlerini YSK bütçesi üzerinden yaptıklarını dile getirerek, yeni kurulmuş bir parti için bunun zorluğunu anlattı. Ayrıca kuruldukları ilk günden beri basın dünyasının Anadolu Partisi’ni yok saymalarına anlam veremediklerini de anlatan Ünal Erzen, “Emine Ülker Tarhan toplumda karşılığı olan bir siyasi kimlik ve biz Türk siyasetinde bir ilki yaptık. İlk kez bir ‘kadın’ kurucu başkanının olduğu ve 6 ay gibi bir süre içerisinde 81 ilde, 85 seçim bölgesinde 200’e yakını kadın olmak üzere 550 Milletvekili Adayı ile Genel Seçimlere girmeye hak kazandık” dedi.




Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi olan Meltem Ünal Erzen, kendi derslerinde bile öğrencilere örnek verilebilecek bir örgütlenme hikayesi olan Anadolu Partisi’nin görmezden gelinmesine anlam veremediğini sözlerine eklerine ekledi.
“Haber kuşaklarında bile bize yer verilmiyor” diyen Ünal Erzen, 42 gün içinde örgütlendiklerini, içişlerine başvurduklarını, çeşitli bahanelerle imza atılmadığını ama her türlü bahaneye rağmen günlerce uyumadıklarını, hedefe vardıklarını söyledi.












Ülke ekonomisinden, yerel yönetime kadar pek çok konuda karşılıklı sohbetle devam eden toplantıda Oğul Aktuna, muhtarlıklarda yapılan ve mahallelinin katılarak sorunlarını paylaşacağı bu tür toplantıların çok faydalı olacağına inandığını belirterek, kişilerin karşılıklı konuşmadan birbirini anlayamadığını ifade etti.

Selvi SARITAÇ-Kent Yaşam


 

Editör: Haber Merkezi