Akşener; toplantıdaki konuşmasına EYT mağdurları ve 782 gündür kayıp olan Gülistan Doku’nun kaybolması üzerine yaptığı açıklamalarla başladı. Erdoğan’ın konuşmalarındaki çelişkiler üzerinden iktiddara yüklenen akşener durumu “ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorsun”diyerek özetledi.

“İnsanlar Artık Altını Geçti, Gümüşlerini Bile Bozduruyorlar”

Esnaf ziyaretlerinde karşılaştığı insanların sıkıntılarını kürsüde dile getiren Akşener; bir kuyumcunun söylediği “insanlar artık altını geçti, gümüşlerini bile bozduruyorlar” sözünün altını çizdi. İki yıldır sokakta vatandaşların dertlerini dinlediğini, izlediğini ve kürsüden çözümleriyle birlikte paylaştığını söyledi. İşte açıklamasının diğer dikkat çeken bölümü;

“Son dönemdeki fobileri de sanat oldu. Sanatçılarımızı her fırsatta yargılayan tehdit eden bir vizyonsuzluğa geçtik. Yaşadığımız bu kötü günlerin geride kalacağını söyleyen bir şarkı. Buna bile tahammülleri yok. Şarkıda umut var, ama bu arkadaşların o umuda bile alerjileri var. Kendilerini eleştirmek yerine, “kuzu kuzu” oturanlara alerjileri yok. Havuz medyasındaki “dilli düdüklere” alerjileri yok. İhaleleri “hüp” diye götüren, “acayip” müteahhitlere alerjileri yok. Tarkan geççek diye şarkı yapınca arıza çıkarmaları normal, hiç geçmesin bitmesin istiyorlar.

“Gelcek, Gitçek”

Türkiye'de herkes sanatı istediği gibi icra etmekte özgürdür. Kimi över kimi eleştirir, bize düşen onlara saygı göstermektir. Bu ülkenin sanatçısıyla bu ülkenin dinlediği müzikle uğraşacağınıza oturun kendi işlerinizi yapın. En azından, giderayak bu millete faydanız olsun,. Çünkü, er ya da geç, o sandık “gelcek”. Ağlasanız da, sızlansanız da, milletin başına bela ettiğiniz bu ucube sistem, geldiği gibi “gitçek”. Siz isteseniz de, istemeseniz de, bu çile “bitçek”. İYİ Parti yetkiyi aldığında, milletimize reva gördüğünüz bu kabus, elbette “geççek”.”

Editör: Haber Merkezi