Fatih Sultan Mehmet Mezarlığı’nda gözüküyor

Kendisini şeyh olarak olarak tanıtan Yakup Haşimi, Erzurum’dan gelerek Kartepe Acısu Beldesi’nde Esentepe Sokağa yerleşti. Bölgede bir araziye etrafı yüksek duvarlarla çevrili bir konut yapan Yakup Haşimi’nin müritleri her geçen gün çoğalmaya başladı. Hatta müritleri etraftaki arsaları satın alarak üzerine lüks konutlar inşa ettiler.

Bu durum bölgenin demografik yapısını da değiştirdi ve etrafta sarıklı, cübbeli müritler çoğaldı. Kendisine ciddi kitle edinen Yakup Haşimi’ye yurdun dört bir yanından da ziyaretçiler geliyordu. 56 yaşındaki tarikat lideri Yakup Haşimi 6 Kasım tarihinde vefat etti. Kartepe Belediyesi kendilerine Fatih Sultan Mehmet Mezarlığı’nda yer gösterdi. Fakat tarikat üyeleri vefat eden şeyhleri Yakup Haşimi’yi devlet mezarlığı yerine tarikat binasının karşısında konut alanına gizlice defnettiler.

Tarikat üyeleri daha sonra yasak olmasına rağmen bahçeye defnettikleri Yakup Haşimi’nin mezarının çevresini duvarlarla çevirdiler.

Türbe yapıp ziyarete açacaklar

Yasa gereği vefat eden kişi, Bakanlar Kurulu kararı olmadan devlet mezarlığıdışında herhangi bir yere defnedilemez. Ancak Kartepe Acısu’yu kendilerine yerleşim yeri olarak görerek burayı adeta kurtarılmış bölge haline getiren Gülzar-ı Hacegan İlim, İrfan Derneği’nin tarikat üyeleri şeyhlerini 1,5 dönümlük bir araziye izinsiz defnettikleri gibi,üzerine bir de türbe yapıp ziyarete açacaklarını ifade ediyorlar.

Kartepe Belediyesi sessiz

Kartepe Belediyesi’nin bu usulsüz define ses çıkarmadığı ve herhangi bir müdahalede bulunmaması da karasu halkı tarafından şaşkınlıkla karşılanıyor. Kartepe Belediyesi’nin yapılan şikayetlere rağmen mezarı mevcut yerinden alıp, resmi olarak defnedilmesi gereken Fatih Sultan Mehmet Mezarlığı’na defnetmediği görülüyor. Vatandaşlar Belediye’nin ne zaman kuralları dikkate alıp bu yasal olmayan defin işlemini iptal edeceğini merakla bekliyor. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi