Merkezi Küçükçekmece Sefaköy'de bulunan dernek yönetimi tarafından organize edilen yemekli gecenin ana menüsü her zaman olduğu gibi yine Kars yöresinin vazgeçilmezi ‘kaz’ oldu.

KURBANOĞLU'NDAN TÜRKÇE VE KÜRTÇE TÜRKÜLER

İSŞAD Başkanı Tuncay Zavotçu'nun sunumuyla başlayan gecede sırasıyla sahne alan aşıklar Orhan Üstündağ, Bayram Denizoğlu, Yahya Bilican, Mustafa Aladağ ve İsahan İstek ve Sefa Güneş kendilerine has yorumları ve yöresel türkülerle geceye renk kattılar. Gecenin assolisti olarak sahneye çıkan İSŞAD Başkan Yardımcısı Mustafa Kurbanoğlu, hem Türkçe hem de Kürtçe söylediği birbirinden güzel türkülerle gönülleri fethetti.



İŞ DÜNYASI VE SİYASETİ BULUŞTURDULAR

Beylikdüzü MAYA Restaurant'ta düzenlenen geceye Kars kökenli iş adamlarından Özdemir Polat ve Bayram Tanrıverdi'nin yanı sıra çok sayıda iş adamı ve siyasetçi katıldı. Siyasetin yeni isimlerinden CHP'nin milletvekili aday adayları Oruç Oymak, Av. Sinan Bayat ve Umut Veli Develi'nin de katıldığı gecede yapılan konuşmalarda da birlik mesajları verildi.





KARS TÜRKİYEYE ÖRNEK OLMALIDIR

Özdemir Polat, Bayram Tanrıverdi, Oruç Oymak, Av.Sinan Bayat ve Umut Veli Develi, sırasıyla söz alarak duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Konuşmacılar Kars, Ardahan ve Iğdır’da birçok etnik yapının yüzyıllardır etle tırnak gibi ayrılmadığını, bu durumun Türkiye’ye, hatta tüm dünyaya örnek olması gerektiği vurgulandı. Gece yöresel türküler ve anlatılan fıkralarla sona erdi.



Celal Karaali-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi