CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Grubu'nu ziyaret etti. Ülkenin geleceği ile ilgili kaygı içinde olduğunu belirten ve bunun için durmadan çalıştıklarını söyleyen İnce, partililerden önümüzdeki genel seçimlerde AK Parti Hükümeti'ni aşağı çekmek için tüm güçleriyle çalışmalarını istedi.

“BİR GÜN HESAP VERECEKLER”

Önümüzdeki genel seçimlerde AK Parti Hükümeti'nin yeniden iktidar olması halinde gündeme düşecek ve tartışılacak konuların başında başkanlık sisteminin geleceğini daha sonra da Anayasa değişikliklerinin tartışılacağını belirten İnce, "Buradan şunu anlamalıyız ki burada Cumhuriyete, onun değerlerine ve yaşam biçimine en büyük darbeyi indirme hedeflenmektedir. Bizler kişisel tüm kaygılarımızı bir tarafa bırakarak bu değerlerin korunması ve ilelebet yaşatılması için mücadelemizi aralıksız sürdürmeliyiz. Bugün bu ülkeyi yönetenler her gün elllerindeki yetkiyi kaybetme korkusuyla uyanıyor ve ordusu, zabtiyesi ve adliyesiyle birçok şeyi ele geçirmiş olsalar da bu onlara yetmiyor. İktidarlarını kaybetme korkusu onlara her gün yeni bir önlem aldırtıyor. Yasaları istedikleri kadar kendi lehlerine değiştirsinler bu onların işlediği suçları örtmeye yetmeyecek ve bir gün tüm bunların hesabını verecekler" diye konuştu.

“HALKA DOKUNMALIYIZ”


13 yıldır iktidarda olan merkezi hükümetin gücünü yerel yönetimlerden aldığını belirten İnce, "Dünyanın sayılı meclislerinden birinde siz partili arkadaşlarımın da bu bilinçle hareket edeceğine inanıyorum. Eğer biz yerelde halkımıza dokunabilmeyi, onlara ulaşabilmeyi hedeflersek başarılı oluruz. Halkı dokunamadığımız sürece merkezi idareyi ele geçirmemiz mümkün olmayacaktır. Buraya kişisel siyasi bir kaygıyla değil, ülkemin geleceğine yönelik duyduğum kaygılarla geldim ve gelirken de Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun da selamlarını getirdim" diye konuştu.

Fidan UĞUR-Kent Yaşam

 

Editör: Haber Merkezi