Haziran seçimlerine kadar gezilerine hız vereceklerini ifade eden CHP İl Başkanı Murat Karayalçın’ın Bakırköy ziyaretine, 3. Bölge Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Oğuz Soydan ve CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Öztürk de katıldı.

“TAKSİ DURAKLARI MAHALLENİN GECE BEKÇİLERİDİR”

İlk ziyaretlerini Ataköy Atrium Taksi durağında taksicilerle bir araya gelerek yapan Murat Karayalçın ve CHP’li yöneticiler taksicilerle karşılıklı sohbet etti. “Taksi durakları mahallenin gece bekçileridir” diyerek yaşadıklarını anlatan taksicilere seçim öncesi çalışmalarını ve esnafa bakış açısını anlatan Karayalçın, karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.




Bakırköy ziyaretine Ataköy 7-8-9-10.Kısım Mahalle Muhtarı Aylin Keserkaya ile devam eden Karayalçın, 22 yıldan beri seçilerek muhtarlık görevini yapan Keserkaya’yı tebrik etti ve yaklaşan genel seçimlerde kendilerinden destek beklediklerini belirtti.
Daha sonra Bakırköy İlçe Örgütü’nde kendisini bekleyen partililerle bir araya gelen Karayalçın, İlçe Başkanı Celal Sevinç’in hazırlayacağı program dahilinde ziyaretlerini sıklaştıracağını söyledi.
Karayalçın, Bakırköy ziyaretinin son durağını Cuma günleri yaptıkları Kuru Fasulye Günü ile bir araya gelen Bakırköy İş Adamaları Derneği’ne (BİAD) yaptı. Dernek Başkanı Salim Yılmaz, dernek yöneticileri ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun karşıladığı Karayalçın, yemek sonrası yaptığı konuşmada CHP’nin seçim bildirgesinde üç temel konunun çok önemli olduğunu söyledi.



“SEÇİM BİLDİRGEMİZDE KISA VE İDDİALI KONULARA DEĞİNECEĞİZ”

Yaklaşan seçimlerin önemine değinen Karayalçın, CHP’nin 2015 seçim bildirgesini yakında tüm seçmenlerine anlatacaklarını ve ilgi ile karşılanacağına inandığını ifade ederek başladığı konuşmasında, “Seçim bildirgemizde kısa ve iddialı konulara değineceğiz” diyerek başlıklar halinde seçim bildirgesi maddeleri hakkında ipuçları verdi.





“İstanbul’da yoksulluğu kaldıracağız” diyen Karayalçın, İstanbul’un deprem riski altında olduğunu, tüm çalışmaların tamamlanmasına rağmen hiçbir önlem alınmadığını sözlerine ekledi.
Japon araştırma şirketi Jayka ve Türk üniversitelerinde yapılan risk haritasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu kentsel dönüşüm haritasının uyuşmadığını iddia eden Karayalçın, “Yüzde 20 oranında uyuşmakta. Yüzde 80’i farklı. Bu kabul edilemez” dedi.










“KENTSEL DÖNÜŞÜM PİYASAYA TERK EDİLMİŞTİR”

İstanbul’u beklenen depreme karşı güvenli hale getireceklerini, hava kirliliğinden, kaldırım yüksekliğine kadar Avrupa standartlarına uygun hale getireceklerini de sözlerine ekleyen Karayalçın, “AKP tarafından yapılmaya çalışılan kentsel dönüşüm uygulamalarının başarısız olduğu gözler önündedir. Kentsel dönüşüm piyasaya terk edilmiştir. Rant oranı gözetilerek dönüşüm uygulanmıştır. 150 bin İstanbullu vatandaşları yerinden etmiştir” dedi.
“Bir yerde güzellik oluşturulacaksa bu oradaki insanlarla paylaşılmalıdır” diyen Karayalçın, karşılıklı yapılan sohbetin ardından BİAD Başkanı Salim Yılmaz’a ve dernek yöneticilerine teşekkür ederek, hatıra defterine duygularını ifade eden bir yazı yazarak ziyaretini sonlandırdı.

Selvi Sarıtaç-Kent Yaşam



Editör: Haber Merkezi