Dünyaca ünlü şairimiz Nazım Hikmet 113. yaş gününde Sarıyer Tarabya’da denize kırmızı karanfiller atılarak bir kez daha anıldı.

Anma törenine Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Nazım Hikmet Vakfı Başkanı Rutkay Aziz, vakıf yöneticisi sanatçı Tarık Akan, Nazım Hikmet’in anne tarafından yeğeni Nazım Yaldırım, CHP yöneticileri ve kalabalık bir Nazım Hikmet hayranı katıldı.

Nazım Hikmet’in bir gemiye binerek Türkiye’den aydıldığı Tarabya’da Sarıyer Belediyesi ve Nazım Hikmet Vakfı tarafından bir anma etkinliği düzenlendi. Her yıl 15 Ocak’ta geleneksel olarak gerçekleştirilip, denize kırmızı karanfillerin atıldığı anma etkinliğinin bu yılkı organizasyonuna bir de tekne turu ilave edildi. Daha önceki yıllarda Grand Tarabya Otel’in önündeki kıyıdan denize karanfil atılarak gerçekleştirilen etkinlik bu kez katılımcıların bir tekneye binip, ellerindeki karanfillerini buradan denize atmasıyla başladı.

Daha sonra İstanbul Boğazı’nda yaklaşık iki saat kadar süren bir tekne turu ile devam eden anma etkinliğinde CHP’li Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile Nazım Hikmet Vakfı Başkanı Rutkay Aziz birer konuşmada bulunarak, Nazım Hikmet’le ilgili düşüncelerini ifade ettiler. Ardından Sarıyerli şair Ramazan Gecenoğlu Nazım Hikmet’e ait “Bu memleket bizim” ve “Kurtuluş Savaşı Destanı” adlı şiirleri okudu.

Müzik eşliğinde süren boğaz turuna ayrıca CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, İl Yönetim Kurulu Üyesi Şeyma Dumrul, CHP 2. Bölge Milletvekili Aday Adayları Dr. Cengiz Alp ve Hülya Güntaş, Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili de katıldı.

Rutkay Aziz, Tarık Akan ve Belediye Başkanı Şükrü Genç daha sonra Cumhuriyet gazetesinin Şişli'deki merkezine giderek destek verdi.

Öte yandan Nazım Hikmet'i anma etkinliği akşam Maslak TİM tesislerinde devam edilecek. Saat 20:00'da başlayacak etkinlikte birçok sanatçı ve siyasetçi de bulunacak.

(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)





















 

Editör: Haber Merkezi