Küresel salgın korona virüs ile birlikte eğitim ve öğretime ara verilmiş ve okulların ne zaman açılacağı merak konusu olmuştu. Bir süre sonra 2019-2020 döneminin komple bittiği açıklanmıştı. Uzun süren tedbir ve önlemler sonrasında başlayan normalleşme süreci ile birlikte 2020-2021 eğitim öğretim yılı takvimi de MEB Ortaoğretim Genel Müdürü Cengiz Mete tarafından açıklandı. 81 ile gönderdiği genelge ile okulların 31 Ağustos itibariyle açılacağını duyuran Bakanlık, 18 Haziran 2021'i de kapanma tarihi olarak belirledi.

YARI YIL TATİLLERİ DE BELLİ OLDU

31 Ağustos'ta başlayacak olan okulların ilk dönem ara tatilinin 16-20 Kasım'da olacağı duyurulurken, yarı yıl tatili ise 25 Ocak- 5 Şubat arasında olacak. İkinci dönemin ara tatili ise 12-16 Nisan'da gerçekleşecek.

TELAFİ EĞİTİMİ OLACAK

Salgın hastalık nedeni ile son 3 haftası tamamlanmadığı için 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk 3 haftasında öğrencilere önceki dönemden kalan haftaların dersler için telafi eğitimi verilecek.

VİRÜSÜN DURUMU BELİRLEYİ ROL OYNAYACAK

Konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'ta açıklamalarda bulundu. Okulların açılmasına henüz çok zaman olduğunu dile getiren Koca, ''Salgının seyri bunu belirler'' derken, Selçuk ise, ''Net tarih vermek doğru değil. Bakarsınız vaka sayısı artarsa virüs nedeni ile Eylül'e de ertelenebilir'' dedi.

ÜNİVERSİTELER HENÜZ BELLİ DEĞİL

Üniversitelerde yapılacak olan eğitimlerin ne zaman başlayacağı ise henüz belli değil. Konuyla ilgili Yüksek Öğretim Kurumu'nun açıklama yapması bekleniyor.

Kent Yaşam Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi