“Bana göre AKP bitmiştir” diyen Oran “AKP’de çatlaklar başlamıştır ve bu seçimde bunun sonuçlarını alacağız. Önümüzdeki süreçte bunu daha iyi göreceğiz” dedi.
Demokrasi, özgürlük ve bağımsızlığın insan hayatındaki en önemli unsurlar olduğunu söyleyen Oran, “Türkiye de ne cari açık, ne başka bir şey… En büyük açık demokrasidir” dedi. Ak Parti’nin tek hedefinin ‘başkanlık’ olduğunu ifade eden Oran, Ak Parti hükümetinin devleti ele geçirerek soyan bir parti olduğunu etti.



Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki demokrasi anlayışının hiçbir partide olmadığını söyleyerek konuşmasına devam eden Oran, “Ülkede demokrasi ne kadar uygulanmıyorsa, CHP’de o kadar uygulanıyor. Partimiz ön seçim yaparak demokrasi yolunun önünü açmıştır. Ülkemizde siyasi partiler sistemi 1980 modeldir. CHP’nin aday belirleme sistemi 1980’den sonraki en iyi yöntemdir” diyerek açıklamalarını sürdürdü.
Katılımcılar, Oran’ın ön seçim adayıyken kontenjan adaylığına geçiş yapması sonucu dışarıda bırakılmasına kızarken, Oran “Kızmadan, küsmeden, darılmadan çalışmalarımıza devam etmeliyiz. Parti içinde aldığım görevlerden dolayı ilçeme çok vakit ayıramadım. Sürekli yurt dışı çalışmalardan dolayı sizlerle buluşup görüşemedim. Milletvekili olarak bu anlamda ben de kendimi başarılı bulmuyorum. Bundan sonra da siyaseti mecliste değil, sokakta yapmaya devam edeceğim” dedi.






“Şu an birlik zamanıdır” diyen Umut Oran “Kendi içimizdeki sorunları seçimden sonra tartışıp konuşuruz elbette; ama şu an rakibimiz Ak Parti’dir. CHP laikliğin ve demokrasinin güvencesidir. Yönetimler gelir geçer. Bizim diğer partilerden farklı tarafımız parti içi demokrasimizdir. Konuşmamız gereken budur” diyerek seçime odaklanılması gerektiğini ifade etti.

Başkanlık sistemini, diktatörlük sistemi olarak adlandıran Oran, CHP’nin daha katılımcı, daha uzlaşmacı, daha yaşanabilir bir Türkiye sistemini seçim bildirgesinde de açıkladığını, bildirgeyi halka iletmek için var gücüyle çalışacağını söyledi. Eski bir STK’cı olduğunu ve bu tür platformları çok önemsediğini belirten Oran, sendika, STK ve medyanın rahat çalışması gerektiğini söyleyerek, sosyal medyanın önemine değindi.
Gezi olaylarına da değinen Oran, “Bu platformlar Gezi olayının devamlılığıdır. Bu tür forumlarla, platformlarla birbirimiz daha iyi anlayacağımızı düşünüyor ve önemsiyorum” dedi. Oran’ın konuşmasının ardından forum karşılıklı soru cevap şeklinde devam etti.

Selvi SARITAÇ-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi