1972 yılından günümüze kadar neredeyse çeyrek asırdır yayın hayatını sürdüren Ortadoğu Gazetesi son sayısında ‘’Son Baskı’’ manşeti ile sevenlerine veda etti. 17 Şubat 2020 itibariyle yayın hayatına son verdiğini duyuran gazete, '’Ceketimizi satar bu gazeteyi yine de yaşatırız’’ diyenlerin vefasızlığına dikkat çekti.

BASIN AĞACINDAN ALTIN BİR YAPRAK DÜŞTÜ

Gazetenin son sayısında yapılan açıklamada, ‘’Her kuruluş; tıpkı insan gibi yaşar ve hayatı sona erer. Gazeteniz ORTADOĞU da 48 yıllık hayatına bugün son veriyor. Basın ağacından altın bir yaprak daha düştüğü için üzüntülüyüz. Ancak, bize ihanet edenlerin sonunun da çok uzun olmayacağını görüyor ve biliyoruz. 48 yıldır bize destek veren tüm okurlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Yarım asra yakındır yolu bu gazeteden geçenlere de teşekkür ediyoruz” denildi.

‘’SUSTURULMAK İSTENDİK’’

Gazetenin internet sitesinde ise Tarık Tavadoğlu tarafından kaleme alınan bir veda yazısı paylaşıldı. Yazıda, 48 yıldır eğilmeden, bükülmeden yoluna devam etmeye çalışan gazetenin, yazarlarının ve yöneticilerinin hain kurşunlara hedef olduğundan bahsedilerek, ‘’Susturulmak istendik. Ama başımız dik, alnımız açık mücadelemizi sürdürdük’’ diye açıklandı.

CEKETİNİ SATANLAR NEREDE?

Ayrıca gazete için ‘’Ceketimizi satar bu gazeteyi yine de yaşatırız'’ diyenlerin sözlerinde durmadığının anlatıldığı yazıda, ‘’Son iki yıldır yaptıkları vefasızlıkları unutmayacağız. 'Ceketimizi satarız' diyenler ceketlerini satmadı ama bize her türlü tuzağı kurmayı sürdürdü. Hayal kırıklıklarımız kaldıramayacağımız kadar derin. Yani eski dostlar düşman oldu. Bununla da kalmadılar bizi sırtımızdan hançerlediler’’ diye söylendi.

Kent Yaşam Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi