2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Yeşilköy Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden Bakırköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Emniyet Müdürü Erdem Torlak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, okul müdürü Ahmet Salih Denizci’den çalışmaları hakkında bilgi alarak, öğrencilerle sohbet ettiler.

Okul Müdürü Ahmet Salih Denizci’nin önderliğinde, Mahalle Muhtarı Bülent Yurtsever’in de eşlik ettiği, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler hep birlikte Farkındalık Yürüyüşü yaptılar.

Otizmin bir hastalık değil farklılık olduğuna dikkat çeken pankartları ile yürüyen öğrenciler halkın büyük ilgisi ve tezahüratı ile karşılandı. Öğrenciler kendilerine sevgi gösterisinde bulunan mahalle sakinlerine çiçek dağıtırken, alkışlarla destek buldular.

Nisan ayı boyunca tüm dünyada otizm konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılacağını ifade eden Yeşilköy Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu Müdürü Ahmet Salih Denizci, “Otizmin farkındayız, onların yanındayız. Otizme bir eksiklik olarak değil farklı bir yetenek olarak bakılmalı” dedi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi