Kadıköy’de yaşanan olayda katlanabilir bisikleti ile Özel Halk Otobüsü’ne binmek isteyen bir kadın, ilk başta şoför tarafından araca alınmak istenmedi. Yaşanan atışma sonrası otobüse binen kadın yolcu ile şoför arasındaki konuşmalar büyüyerek tartışmaya dönüştü. Kadın yolcunun telefonu ile video kaydı yaptığını gören şoför, ‘’ Maymunluk yapıyorsun burada. Senin uşağın mı var” diye bağırmaya devam etti. Kadın yolcu ise “Hayır, akbilimi bastım, sadece evime gitmeye çalışıyorum” yanıtını verdi. Yolcuların sakinleştirmeye çalıştırdığı şoför,  “Cehenneme kadar git. Binerkeni var ama bir de inerkeni var bunun” diyerek kadını tehdit etti. Ardından da ayağa kalkarak kadına doğru yürüyen şoför, katlanabilir bisikleti dışarı atmaya kalktı.

‘’SARHOŞ YOLCU TAŞIMIYORUM’’

Şoförün bisikletine dokunmasına sinirlenen kadın yolcunun tepkileri ile iyice alevlenen tartışmada şoför, “Nereye inersen in. Alkollü yolcu taşımıyorum. Pis sarhoşlar, ağzın alkol kokuyor. Pis sarhoşlar” diye bağırmaya devam ederken, diğer yolcular tarafından aracın ön tarafına götürüldü.

‘’ARACI BEN Mİ KULLANACAĞIM’’

Şoföre tepki gösteren kadın yolcu ise “Niye tehdit ediyorsunuz. Hakkınızda şikayetçi olacağım. Ben sarhoş değilim, ben mi kullanıyorum aracı. Maskem var, sen benim ağzımın kokusunu nereden alıyorsun” diyerek, şikayetçi oldu.

LİSANSI ASKIYA ALINDI

Konuya ilişkin açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, “Özel Halk Otobüsü sürücüsü ile bir kadın yolcumuz arasındaki üzücü ve asla kabul edilemez olayla ilgili tahkikat başlatılmış olup, sürücünün lisansı askıya alınmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız” dedi.

Kent Yaşam Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi