Son günlerde CHP içindeki ön seçim belirsizliği hakkında değerlendirmede bulunan Yaşar Genç, CHP'nin demokratik bir parti olduğunu belirterek, "Tüzüğümüzde ne yapılması gerektiği açıkça yazıyor. Adayların yüzde 85'i ön seçimle belirlenmeli.Ön seçimlerin nerelerde yapılacağına MYK karar verir. İstanbul'da 39 CHP ilçe başkanı ön seçimden yana. Partimizin başarısı için kesinlikle ön seçim yapılmalıdır. Bunun üzerinde tartışma dahi yapılmamalı. Benim şahsi görüşüm budur." şeklinde konuştu.

Başkan Yaşar Genç, milletvekili adayları açıklandıktan sonra listeye giremeyen aday adaylarının partiye küsmemesi gerektiğini tam aksine sıralamaya girmiş gibi partisi için çalışmasını ve listeye girenlere destek olmasını istedi.

"HEDEF: YÜZDE 60 OY ORANI"

İlçesinde 2015 Genel Seçimleri'nde birinci parti olarak çıkmak istediklerini ifade eden Genç, "Yerel seçimdeki ve cumhurbaşkanlığı seçimindeki oy oranlarımızı daha da arttırmak istiyoruz. Hedefimiz yüzde 60 oy oranına ulaşmak." dedi.

"EKONOMİMİZ, SAATLİ BOMBA GİBİ"

Yaşar Genç sözlerine şu şekilde devam etti:

"2015 seçimleri bir kader seçimidir. Vatandaşlarımız bu durumun farkında olmalı. AKP'nin ülkeyi getirdiği durum ortada.Ülkenin durumu iyiye gitmiyor, borç batağına saplandık.Ekonomimiz, kurulmuş bir saatli bomba gibi. Kişisel çıkarlar bir kenara bırakılmalı. Çocuklarımızın geleceği için AKP'den kurtulmalıyız. Bunun için de meşru olan her yolu denemeliyiz."

Eren TAŞAR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi