7 Haziran’a iki haftadan az bir süre kala propaganda çalışmalarına hız veren siyasi partiler İstanbul’un birçok yerine büyük pankartlar asmaya başladı. Son olarak AK Parti tarafından Saraçhane’de bulunan Bozdağan Kemeri’ne yüzlerce civi çakılarak boydan boya asılan ve tarihi eseri görünmez kılan seçim afişi Arkeologlar Derneği başkanı olmak üzeri siyasi kesimlerden de tepki topladı.



CHP Fatih Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Soner Özimer konu ile ilgili bir açıklamada bulunarak şunları söyledi:
“AK Parti her yerde olduğu gibi Fatih’te de seçim yasaklarını delmeye devam ediyor. Fatih’te her seçim döneminde olduğu gibi bu dönem de tarihi eserlerin üzerine kendi seçim afişlerini asıyor, çoğu sahipsiz, metruk ve boş binaları giydiriyor bu da yetmiyormuş gibi belediye Fatih halkının malı olan belediye panolarının bir yüzüne AK Parti ile ilgili reklamları asarken diğer bölümüne kendi belediyesi ile ilgili reklamları giydiriyor.




Oysa belediyeye ait olan reklam panoları, Fatih halkının ödediği vergilerle yapılmış, gelirleri de Fatih halkınındır. Belediye Başkanı bu panoları istediği kişi veya kurumlara kullandırma hakkına sahip değildir. Konu ilgili Yüksek Seçim Kurulu’na müraacat ederek ve önerge vererek yetkililerin bu konuda dikkatini çekeceğiz. Kamuya ait olan tarihi eserlere zarar verilmesi kabul edilecek bir durum değildir.”




Fidan UĞUR-Kent Yaşam
 
Editör: Haber Merkezi