24. Dönem CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, sırasıyla kamu kurum tabelalarından T.C. ibaresinin kaldırılması, andımızın okutulmaması ve şimdi de Devlet madalyalarından Atatürk nişanının silinmesinin bir tesadüf mı yoksa hepsi bir planın parçası mı diye sordu.  

'Genel Başkanımız haklı çıkmış, Danıştay kararı uygulanmamıştır'

Topal, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; Eskiden sınıflarda coşkuyla okuduğumuz öğrencinin görevlerini hatırlatan ve ülkemize aidiyet bağı ve  yemini niteliğindeki andımız 1933 yılında kabul edilmiş, bütün ilköğretim okullarında 2013 yılına kadar okutulmuştur. 2013 yılında Nabi Avcı’nın bakanlığı döneminde andımızın milliyetçi olduğu ve çözüm sürecine engel olduğu gerekçesiyle kaldırılmış ancak 2018 yılında Danıştay 8. dairesi tarafından yeniden okutulması yönünde karar verilmiş olmasına rağmen  hükümet tarafından yargı kararı uygulanmayarak tekrar itiraz edilmişti. Bütün bu olanlardan sonra Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 2 Kasım 2018'de yaptığı açıklamayla mahkeme kararının uygulanmayacağını ve Danıştay Genel Kurulu'nun  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istediği yönde karar vereceğini söylemişti. 12 Mart 2021 de Danıştay genel kurulunun aldığı karar genel başkanımızı haklı çıkarmıştır.

'Atatürk'ü insanların yüreğinden silemezsiniz'

İnsanımızın pandemi döneminde yaşadığı ekonomik buhranı, Atatürk dönemi kazanımlarını bir bir elden çıkarmak ve bu ülkenin çimentosu niteliğindeki Atatürk milliyetçiliğini yok etmek için fırsat görenler unutmasın bu devran böyle gitmez. Atatürk’ü ve devrimlerini duvarlardan ve kitaplardan silebilirsiniz ama insanların yüreğinden asla silemezsiniz. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi