Ayazağa’da yaklaşık 20 yıldır atıl halde bırakılan binayı spor salonu olarak çocuklara kazandıran Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumak için spora yönelmesini sağlamalıyız. Yapacak daha çok sosyal projelerimiz var" dedi.



Sarıyer Belediyesi Fen İşleri tarafından harabe durumda olan binanın demirleri çürük halde teslim alınıp, güçlendirme çalışması yapıldı. Depreme dayanıklı hale getirilen binanın çatısı spor salonuna uygun şekilde yapıldı. Misafir odasından, soyunma odasına ve yer döşemesine kadar ince detaylar düşünülerek yapılan salonda, spor için gerekli malzemeler ve araçlar da alındı.
Tamamen yenilenerek hizmete açılan Ayazağa Birlik Spor Kulübü’nde 200'e yakın Ayazağalı çocuğun spor yapma imkanı bulduğu salonda karate, tekvando, judo, muay thai gibi Uzak Doğu sporlarının her dalında eğitim veriliyor.


“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM’’
Birlik Spor Kulübü’nün açılış konuşmasını yapmak üzere mikrofona davet edilen Ayazağa Birlik Spor Kulüp Başkanı Nail Değirmenci yaptığı konuşmada oldukça duygusal bir an yaşadığını ifade ederek; ‘’Buranın bize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.


“ÇOCUKLARIMIZA VE SPORUMUZA SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR’’
Sporun olduğu yerde başarı vardır diyen Muay Thai Fedarasyon Başkanı Halil Durna ise şu şekilde konuştu:
“Spora gönül vermiş olan belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza ve sporumuza sahip çıkmamız gerekiyor. Spor bir ülkenin kalkınması için vazgeçilmezdir. Spor yapan insanın kendine özgüveni artar ve sağlıklı olur. Sporun olduğu yerde başarı vardır. Ailelerin bu konuda analizleri çok önemlidir’’.



“AYAZAĞA ÇOK BÜYÜK YARIŞLAR GÖRECEK’’
Motor Sporları Başkanı Kamil Tuncer; ‘’2011 yılında Birlik Spor Kulübü’ne dahil edilen motor sporları, 2 sene içinde Türkiye şampiyonu oldu. 400 lisanslı sporcuyla yarıştı ve sporcularımın başarılarının devamını diliyorum. Ayazağa çok büyük yarışlar görecek’’ dedi.
Bu güzel yeri Ayazağa’ya kazandıran Sarıyer Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum diyerek konuşmasına başlayan Ayazağa Muhtarı Mustafa Karaman; “Buranın eski halini biliyorduk. Ayazağalı gençlerimizin kötü alışkanlıklara yönlenmesini önlemek ve spora yönlendirmek için güzel bir salonumuz oldu’’ dedi.
Sarıyer’de yapılan tüm çalışmalar Ayazağa’da da yapılacak diyerek çalışmalara başlayan Başkan Genç ise yaptığı konuşmada Ayazağalılarla birlik ve beraberlik içinde olup çözülemeyen sorunları çözeceklerini ifade etti.



“YAPILAN HER PROJEYE SAHİP ÇIKMANIZI İSTİYORUM’’
Başkan Genç şu şekilde konuştu:
“Sosyal yaşam için yapılması gereken çok şey var. Ama öncelikle yaşamı garanti altına alacak projelerimizi yapacağız. Bu tür yerlerde spor salonları çok önemli. Sporun hangi alanı olursa olsun modern toplumlarda, derslerin yanında bir sanat ve spor dalı zorunlu tutuluyor. Yapılan her projeye sahip çıkmanızı istiyorum. Bizim siyasetimiz yaşam, biz yaşamı konuşacağız. Ellerinizi birbirinize kenetleyin ve bırakmayın’’.



“BU ÇOCUKLARIN BU SALONA İHTİYACI OLDUĞU KADAR, BARINMA HAKLARINA DA İHTİYACI VAR’’
Ayazağa planlarıyla ilgili önemli mesaj veren Başkan Genç şöyle devam etti:
“55 bin kişinin bir Cendere içinde kendi kendine yaşamına devam etmesi insanlık ayıbıdır. Dünyanın merkezi sayılan İstanbul’da, İstanbul’un da merkezi sayılan bir bölgede yaşam koşullarının daha farklı olması gerekirdi. Planlar yapıldı. Sarıyer planında insanlar eline ilk defa devletten bir evrak alacaklar. Bu çocukların bugün bu salona ihtiyacı olduğu kadar, yaşamını devam ettireceği, olmazsa olmaz kural olan insan hakkı biz ona kul hakkı diyoruz ve de barınma hakkının Devlet tarafından güvence altına alınması lazım. Burada yapılan projeler yapılırken planlar keşke bütün olarak alınıp Ayazağa’yı da kapsasaydı. Yöneticiler, muhtar, sivil toplum kuruluşları da dahil olmak üzere Ayazağa halkının çocuklarınıza sorumluluğunuz ve borcunuz var. Bu salon borcun karşılanması mı? esas borç onların yaşamının garanti altına alınmasıdır. Bugün bu salonun yapılmasının bizim görevimiz olduğunu biliyoruz.’’
Konuşmaların ardından düzenlenen plaket töreninde Kulüp Başkanı Nail Değirmenci, Başkan Genç’e plaketini takdim etti. Törende, Fedarasyon Başkanı Halil Durna, Motor Sporları Başkanı Kamil Tuncer, Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Başkan Yardımcıları Gökan Zeybek, İsmail Erdem ve Semra Kartal, Ayazağa Muhtarı Mustafa Karaman, Mustafa Yaşar ve binanın yapımında emeği geçen Mühendis Hikmet Bey’e de plaket takdim edildi. Minik sporcuların yaptığı gösteri de açılışa renk kattı.

(Sarıyer Kent)

Editör: Haber Merkezi