Kabul edilen komisyon raporuna göre faaliyetler için 261 milyon 440 bin, genel yönetim giderleri için de 63 milyon 560 bin TL olmak üzere bütçe kaynak ihtiyacı 325 milyon TL olarak belirlendi.
Belediye Başkanı Şükrü Genç oylamadan önce yaptığı konuşmada tüm belediye personeli ile meclis üyelerine teşekkür edip, yönetim olarak neler yapmak istediklerini anlattı.




SATAŞMA TARTIŞMA KAVGA HOŞGÖRÜ İYİ NİYET VE SONUÇ EVET

Sarıyer Belediye’nin 2016 tahmini bütçesi bu gün Belediye Meclisi’nde yapılan tartışmalı-kavgalı görüşmeden sonra oy çokluğuyla kabul edildi. Geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan toplantıda AK Parti grubunun “komisyona gönderilmeden oylayalım geçsin” önerisinin yapıldığı 2016 yılı Performans programı hakkındaki Bütçe Komisyonu raporu bu gün gündeme alındı.Rapor hakkında önce AK Parti grubu adına Hicran Hamza Çelikyay konuştu. Raporu eleştirmek yerine İBB’nin Sarıyer’e yaptığı yatırım ve hizmetleri anlatmayı tercih eden Çelikyay, 20 sayfa olduğunu söylediği yatımları madde madde sıraladı.



Bu sırada yapılan sözlü sataşmalarla konuşması kesilince öfkelenen Çelikyay, bir ara elindeki kağıtları sallayıp, kürsüden bağırmaya başladı. Aynı anda seyirci sıralarında oturan FSM’li bazıvatandaşlarla, AK Parti grubunun arkasında oturan vatandaşlar kendi aralarında tartışıp, birbirlerinin üzerine yürüyünce ortam aniden gerildi.



Taraflar araya giren meclis üyeleri tarafından sakinleştirilince toplantı kaldığı yerden devam etti.
AK Parti’li Hicran Çelikyay’dan sonra performans programı hakkında sunum yapmak üzere Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tok kürsüye çıktı. Ancak sunumdan daha çok AK Parti’lilerle karşılıklı ağız kavgasına dönüşen konuşma sırasında Başkan Yardımcısı Tok’un söylediği bazı sözler büyük tepki çekti. Tok, oturduğu yerden sürekli olarak eleştiride bulunan Hicran Çelikyay’a, “Size, Bülent Arınç’ın söylediği sözlerle karşılık vereceğim ‘sus be kadın’ deyince ortam bir kez daha gerildi. Mustafa Tok bütçeyle ilgili yaptığı değerlendirmede ise bu bir tasarruf bütçesidir.



Uyguladığımız tasarruf tedbirleriyle giderlerimiz önemli ölçüde azalttık “dedi. Tok konuşma
sonunda ise kasti aşan sözleri için herkesten özür diledi.
Mustafa Tok’tan sonra konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Çelik, meclisteki çalışmaların iyi niyet ve saygı çerçevesi içinde sürmesi gerektiğini belirtip, “Biz hiç kimseye tuzak ya da komplo kurma niyetinde değiliz, bunu yapmayız. 2016 yılı Performans programı ve gelir-gider bütçe tasarısı hakkındaki başkanlık teklifinin komisyona gönderilmeden oylanmasını istememiz de bu niyetle yapılan bir davranıştı. Biz bu rapora hayır oyu vereceğiz” dedi.



Daha sonra söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek de Sarıyer Belediyesi’nin hizmet ve yarımlarından örnekler verip, Yaşar Kemal Kültür Merkezi ile inşaatı devam eden belediye hizmet binasının çok önemli yatırımlar olduğunu söyledi. Zeybek, bunların yanında hizmet binası içinde yapılacak olan kapalı otopark, sosyal ve kültürel alanlar ile ek binalardaki deniz müzesi ve 650 kişilik tiyatro salonunun da hizmete gireceğini ifade etti.

BAŞKAN GENÇ: SARIYER’İN GELECEĞİNİ BİRLİKTE KURALIM

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise sakin ve bilgilendirmeye yönelik konuşmasında öncelikle geçtiğimiz toplantıda AK Parti’liler tarafından soru önergesi haline getirilen Bahçeköy-Gümüşdere imar planlarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndaki bekletilme nedenini ve bu konuda gösterilen çabaları açıkladı. Başkan Genç, Sarıyer Belediyesi’nin CHP’li yönetimi olarak önceliklerinin burada yaşayan insanların rahat ve huzurunu sağlamak, çocuk ve gençleri geleceğe hazırlamak, Sarıyer’in her anlamda yaşanabilir bir kent olması için geleceğini kurmak adına insan odaklı çalışmalarla, ihtiyaç duyulan hizmetleri yerine getirmek olduğunu söyledi ve performans programına emek veren herkese teşekkür etti.



2016 yılı Performans programı hakkındaki Bütçe Komisyonu raporu genel olarak oylanıp AK Parti grubunun hayır oylarına karşı CHP’lilerin kabul etmesiyle oy çokluğuyla meclisten geçti. Komisyon raporundaki maddeler daha sonra tek tek oylandı. Sarıyer Belediyesi’nin 2016 yılı tahmini bütçesi ileriki günlerde İBB Meclisi’nde görüşülüp karara bağlanacak.

(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)
 

Editör: Haber Merkezi