Darüşşafaka Muhtarı Hüseyin Sarıuçak’ın dördüncü kez başkan seçildiği Sarıyer Muhtarlar Derneği, 38 mahalleyi 7 gruba ayırıp, her grubun sorumlusu olarak da bir yönetim kurulu üyesini görevlendirdi. Bu şekilde daha aktif bir çalışma gerçekleştirmek isteyen dernek, kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi partiler ve diğer STK’larla yakın diyalog içinde olup, halka daha fazla hizmet götürülmesi konusunda baskı unsuru olmayı amaçlıyor.

İLÇENİN SORUNLARINA ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞILACAK


İlçenin trafik sorunundan, otopark yetersizliğine, bağımlılık yaratan maddelerin kullanılmasının önlenmesinden, İstanbul Boğazı’nın kirlenmesinin engellenmesine kadar birçok hayati konuda öneriler sunarak, yol gösterici olacaklarını söyleyen Dernek Başkanı Hüseyin Sarıuçak, “Amacımız muhtarlığın yalnızca ikametgaha, nüfus suretine mühür basıp, mahalle sakinlerini deftere kaydetmek olmadığını göstermektir. Zaten bu işleri de artık nüfus müdürlükleri üstlendiğinden, bizlerin daha sosyal ve toplumun her yönden gelişmesine ve sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalara imza atmamız gerekiyor” dedi.

38 MAHALLE 7 GRUBA AYRILDI

Sarıyer Muhtarlar Derneği geçtiğimiz hafta yapılan genel kuruldan sonra ilk yönetim kurulu toplantısını bugün Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Toplantıda yönetim kurulu arasında görev dağılımı yapılırken, özgün ve önemli kararlar da alındı.
Toplantıda alınan karara göre, Sarıyer’in daha önce köy statüsünde olan 8 mahallesinden bir grup oluşturulup, muhtarlar arasındaki koordinasyonu sağlamakla da Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri Nebahat İmamoğlu ve Şafak Kılıç görevlendirildi. Geri kalan 30 mahalle ise 5’erli gruplar halinde 6 bölgeye ayrıldı. Birbirlerine komşu mahallelerden oluşan grupların sorumlusu olarak da yine derneğin yönetim kurulu üyesi olan muhtarlar görevlendirildi.
Dernek Başkanı Hüseyin Sarıuçak, yeni görev dağılımının herkese hayırlı olmasını dileyip, tüm vatandaşlarımızın Ramazan ayının huzurlu ve sağlıklı geçmesini temenni etti.
Bu arada Sarıyer Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu toplantısında Denetim Kurulu Üyesi ve Ferahevler Mahallesi Muhtarı Turan Öztürk’e de bir doğumgünü sürprizi yapan muhtarlar arkadaşları, Öztürk’ü kutlayıp, pasta kestiler.

SARIYER MUHTARLAR DERNEĞİ’NİN YÖNETİM KURULU GÖREV DAĞILIMI

Başkan: Hüseyin Sarıuçak (Darüşşafaka Muhtarı)
Başkan Yardımcısı: Recep Alkan (İstinye Muhtarı)
Muhasip: Ayhan Yılmaz (Pınar Muhtarı)
Genel Sekreter: Ayşe Çoban (Bahçeköy Merkez Muhtarı)
Üye: Sinan Demirci (Rumeli Kavağı Muhtarı)

DENETİM KURULU

Turan Öztürk (Ferahevler Muhtarı)
Engin Cevahiroğlu (Yeniköy Muhtarı)
Turgut Serdarlı (Kilyos Muhtarı)
Osman Karaçam (FSM Muhtarı)
Nevzat Aktan (Cumhuriyet Muhtarı)
Aydemir Görmez (Derbent Muhtarı)
Ali Yazıcı, Turgut Serdarlı, Semra Özkaya (Sosyal Faaliyetler ve ARGE Sorumluları)
Sinan Demirci (Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu
Recep Alkan (İletişim Sorumlusu

(Tuncay DAĞLI- Kent Yaşam)
 

Editör: Haber Merkezi