Sarıyer Belediyesi tarafından Sarıyer Spor Kulübü’nden tahsis edilen bir otobüsle yola çıkan öğrenciler, bagajını tıka basa oyuncak ve okul malzemesiyle doldurdukları otobüsle gece yarısı çıktıkları uzun bir yolculuğun ardından Soma’ya ulaştı.





SOMA ZAFERSPOR’DAN KARŞILAMA

Sabah saatlerinde Soma’ya ulaşan Emek Treni’nin minik yazarlarını Soma Gar Meydanı’nda karşılayan Soma Zaferspor Kulüp Başkanı Hakan Arslancan, sınıf öğretmenleri Nebat Bukrek önderliğindeki çocuklar ve ailelerinden oluşan kafileyi kulüp tesislerine götürdü.





ŞEHİTLİKTE DUYGUSAL ANLAR

Maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin 39’unun ebedi istirahatgahları olan şehitliği ziyaret eden öğrenciler, yanlarında getirdikleri karanfilleri mezar taşlarına bırakırken oldukça duygulandı. Henüz hayatlarının baharındayken yaşamını kaybeden gencecik emekçilerin kimi kardeşiyle kimi babasıyla beraber toprak altında can verdi. Kimi mezar taşlarında ise şehit çocuklarının bıraktığı özlem mektuplarını ve çizdikleri hasret resimlerini görmek mümkün. Öğrenci aileleri de bu duygusal atmosfer karşısında gözyaşlarına engel olamadı.




KÖSELER KÖYÜ’NDE BÜYÜK KAVUŞMA

Uzun, meşakkatli, yorucu ama bir o kadar da anlamlı ve kutsal bir yolculuğun sonunda, dağların ardına sıkışıp kalmış ve küçüklüğüne rağmen tam 14 maden şehidini bağrından koparmış Köseler Köyü’ne varan kafileyi karşılayan köy çocukları ve Sarıyerli öğrencilerin kucaklaşmaları tüm yorgunluğu alıp götürdü.

Kutsal vazifelerini layıkıyla yerine getiren, yüreğe dokunmanın ne denli önemli olduğunu bu yaşta tüm insanlığa ispat eden minik öğrenciler sonunda buruk ama görevini başarmanın gururuyla İstanbul’a döndü.

(Tuncay DAĞLI)
 

Editör: Haber Merkezi