Küçükçekmece Yağmur Düğün Salonu’nda İkitelli Sinoplular, Sefaköy Sinoplular, AK-TAT Akören ve Tatlıcı Köy Derneği, Erfelek Çayırköyü ve Çevreköy Derneği, Ayancık Gürsökü Köy Derneği olmak üzere 5 dernek bir araya geldi. Eğitime Teşvik Ödül Töreni, okulların yarıyıl tatilinde olması nedeniyle hafta sonu yapılan kahvaltılı törenle okullarında başarılı bursluöğrencilere çeşitli ödüller verildi.
Gerçekleşen Eğitim Başarı Teşvik Ödül törenine Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, SİNDEF Genel Başkanı Engin Kırmızıgül, SİNDEF Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Yıldırım, Belediye Meclis üyesi Ferhat Yıldız, Sami Şahin, Fatih Üstünbaş, Küçükçekmece Rehberlik ve Araştırma Müdürü Yasin Şahin, İstanbul Sinopspor Kulübü Başkan Vekili M. Ali Demir, İkitellispor Kulüp Başkanı Abdulselam Ceyhan, köy dernek başkanları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ve SİNDEF Küçükçekmece İlçe Başkanı Bayram Üstünbaş’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.
Üstünbaş, “Bir pazar sabahı bizleri kırmayıp buraya geldiğiniz için çok teşekkür ederim. Geleneksel olarak her yıl gerçekleştirdiğimiz Eğitim Başarı Teşvik Ödülleri’nin bir yenisini daha gerçekleştirmek için burada bulunmaktayız. 7 yıl önce başlattığımız üniversite öğrencilerimize burs vermeyi ilk olarak 10 kişi ile başladık ve şuan 67 çocuğumuza burs vermekteyiz. Bu sayıyı her yıl üstüne koyarak arttırmaktayız. Yine çeşitli okullarda derslerinde başarı gösteren öğrenci kardeşlerimize teşvik amacı ile çeşitli hediyeler vermekteyiz. Hepinizin gördüğü gibi çok büyük ilgi ve var. Artık bu salona sığmıyoruz. Sizlerin vermiş olduğu desteklerle çok sayıda öğrencimizi okutma şansını yakalamış olacağız. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim” dedi.






KIRMIZIGÜL: “EĞİTİM BİZİM GELECEĞİMİZ”

SİNDEF Genel Başkanı Engin Kırmızıgül de yaptığı konuşmasında, “Burada bu atmosferde bulunmaktan öncelikle çok mutlu olduğumu bilmenizi isterim. Eğitim bizim geleceğimiz olduğu için çok önemli. Biz de geleceğimize ışık tutacak olan çocuklarımızın okumaları için SİDEF olarak burslar veriyor, onları teşvik ediyoruz. Her yıl bu sayı daha da çok artmaktadır. Bizler 7 gün 24 saat okumak isteyen çocuklarımız için gençlik kollarımızla birlikte çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.




KARADENİZ’DEN SALON MÜJDESİ

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de yaptığı konuşmasında, “Bir Pazar sabahı bizleri sizlerle buluşturan, bu organizasyonu gerçekleştiren başkanlarımız ve yönetim kuruluna çok teşekkür ederim. Küçükçekmece Belediyesi olarak İstanbul’da hatta da Türkiye’de eğitime en fazla yatırım yapan ve önem veren ilçeyiz. İşte Sefaköy Kültür Merkezi, Cennet Kültür Merkezi, Halkalı Kültür Merkezi, her mahallede Bilgi Evleri. Buralarda artık çocuklarımız ücretsiz eğitim görmekteler. Burada aldıkları eğimlerle bilgilerini geliştiriyorlar. Okullarında başarılı oluyorlar. Vatanına, milletine, ailesine hayırlı bireyler olarak yetişiyorlar. Bunda bizlerin biraz katkısı varsa ne mutlu. Benim size bir teklifim var: Az önce gördüm, salon çok kalabalık ayakta kardeşlerimiz kaldı. Bundan sonraki etkinliklerinizi gelin kültür merkezlerimizde gerçekleştirin ne gerekiyorsa bizlerde hazırız” dedi. Karadeniz’in bu önerisi büyük sevinçle karşılandı.
Konuşmaların ardından okullarda başarı gösteren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi ve toplu resim çekildiler.
Yılmaz AKTEPE-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi