Asgari ücret canlı yayında açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, canlı yayında yaptığı açıklamalarda asgari ücreti açıkladı.

Işıkhan, 11 bin 402 lira olduğunu açıkladı.

"TÜRK-İŞ BAŞKANINA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Emekli Astsubaylardan 'geçinemiyoruz' mitingi Emekli Astsubaylardan 'geçinemiyoruz' mitingi

Işıkhan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Türk-İş ve TİSK başkanlarına görüşmelerdeki uzlaşmacı yaklaşımları için teşekkür ediyorum. TİSK Başkanı çalışma hayatı olmak üzere son dönemde ortaya koyduğu fayda odaklı yaklaşımıyla birçok icraata imza attı. Asgari ücrete vergi muafiyeti, beyaz bayrak uygulaması, istihdam teşvikleri bunlardan birkaçıdır. Türk-İş başkanına gösterdiği samimi yaklaşım ve yapıcı tutum için şükranlarımı arz ederim. 

Emekçilerimiz başta olmak üzere tüm sektörleri ilgilendirecek netice Sayın Cumhurbaşkanımızın vatandaşları enflasyona ezdirmeme kararlılığı açısından önem arz etmektedir. 

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ 500 TL OLDU

Yeni asgari ücretin bayram öncesinde hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Komisyon çalışmaları işçi ve işveren taraflarının uzlaşmasıyla sonuçlandı. 2023'ün ikinci yarısında brüt 13 bin 14 net asgari ücret 11 bin 402 lira olarak belirlendi. Yüzde 34 artış yapıldı. 400 TL olarak uygulanan asgari ücret desteği 500 TL olarak uygulanmaya devam edecek.

Editör: Anıl Kılıçlı