BAŞKAN KARA: “SENEYE BAYRAM YAPMA ŞANSIMIZ OLMAYACAK”

Başkan Cem Kara, “İstanbul’un yüzde 20,9’unu Çatalca ilçemiz oluşturmaktadır. Valiliğimiz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından geçtiğimiz sene Dağyenice Mahallemizde ve bu sene de Binkılıç’ta Toprak Bayramı’nı kutlamaktayız. Çatalcamıza verilen bu değer ve gösterilen özen için çok teşekkür ederim. Üzerinde yaşadığımız, yaşamak için binalar yaptığımız toprak. Bu toprağın kıymetini bizler, çiftçilerimiz çok iyi bilmektedir. Toprak bizim yaşam kaynağımızdır. Okullarda toprak haftası ile ilgili kompozisyon yarışmaları resim yarışmaları yapılıyor.



Bizler de çocuklarımız gibi toprağımıza sahip çıkmalıyız. Dengesiz sanayileşme topraklarımızın kazanımlarını kaybettiriyor. Toprak üzerinde sadece insanlar yaşamıyor. Tarımsal mahsuller ve hayvanlar da bu topraklar üzerinde yaşıyorlar. Uluslar niye savaşıyor? İşte bu toprak için. Toprağından olan vatanından olur.



Bize göre eksiklikler varsa bunlar değerlendirilmelidir. Bugün bulunduğumuz alanlarda bir baraj projesi düşünülmektedir. Bir yıl sonra burada bayram yapma şansımız kalmayacak. Çünkü şu anda üzerinde bulunduğumuz alanda, Karamandere Baraj Projesi gerçekleşirse, 24.000 dönüm alan su altında kalacaktır.



Tarım yapılan toprağın oluşması için binlerce yıl olduğu düşünülürse, bugün bu Toprak Bayramı’nda İSKİ ve DSİ, İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden görüş almalıdır. Tüm çalışmaları denge içerisinde yapmalıyız. Geçmişimizi topraktan sağladık ve topraklarımıza sahip çıkmalıyız ” dedi.

Senay BADUR- Kent Yaşam
 
Editör: Haber Merkezi