İBB Meclisi’nin CHP’li Üyesi Servet Baylan hazırladığı yazılı soru önergesi ile İstanbul’un içme suyunu sağlayan Barajlardan olan Ömerli Barajı’na 5 km mesafede, 80 hanenin olduğu Paşaköy Mahallesi’nin neden susuz kaldığını, şebeke suyu ve atık su altyapısının neden olmadığını sordu. 

KÖYDÜ MAHALLE YAPILDI

Paşaköy Mahallesi’nin içme suyu ve atık su altyapı sorununu bverdiği önergeyle İBB Meclisi’ne taşıyan Servet Baylan, 2009 Yerel Seçimler öncesi köy statünden çıkarılarak mahalle statüsüne geçtiğini kaydederek; “Hala köy yaşantısını koruyan güzel bir mahallemizin, su barajının yanında olmasına rağmen su sorunu yaşaması, vatandaşların kuyu sistemiyle geçici çözümlere mahkum edilmesi düşündürücüdür” dedi.

SUSYUN BAŞINDA SUSUZ KALMAK..!

CHP’li Meclis Üyesi Servet Baylan, Ömerli barajına yaklaşık 5 km uzaklıkta olup İSKİ Ömerli su arıtma tesislerinin de bu mahalle sınırları içerisinde olmasına rağmen, mahallede yaptığı araştırmaya göre yaklaşık 80 hanenin şebeke suyu ve atık su altyapısı olmadığını söyledi.Şebeke suyu ve atık su altyapının olmamasının nedenini de bölgenin imar yapılaşmasına açık olmamasının gerekçe gösterilildiğini belirterek “Kişi hak ve hürriyetler kapsamında, İstanbul’un en büyük barajına çok yakın bir mesafede yaşayan insanlarımızı, hiçbir haklı sebep yoktur ki, bu çağda susuz ve altyapısız bıraksın” dedi.

HER EVİN ÖNÜNDE BİR KUYU VAR

Bölgede oturan yurttaşlarınatık su kanallarının olmaması sorununu, otuz yıl önce İstanbul’da her evin önünde olan kuyu sistemi ile çözdüklerini belirten Baylan “Bu kuyular zamanla doluyor ve taşma yapıyor. İyi imal edilmedikleri için de sızdırma yapabiliyor ve çevreye kötü kokular saçıyor.Çocuklar bu alanlarda oyun oynuyor ve sağlıkları olumsuz anlamda etkileniyor” diyerek konuşmasını sürdürdü.

BAYLAN, İMAR DURUMUNU DA SORDU

“Mahallenin şebeke suyu, atık su altyapısı ve imar durumu ile ilgili herhangi bir çalışma var mı? Var ise ne zaman başlamayı planlıyorsunuz?”diye soran Servet Baylan, herhangi bir çalışma yok ise çalışma yapılmamasının nedenlerinin neler olduğunu da sordu.

 

Editör: Haber Merkezi