Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde acele kamulaştırma kararı verdiği ve dünyada koruma altındaki 200 vadiden biri olan Rize’nin İkizdere ilçesindeki İşkencedere Vadisi’nde taş ocağı yapımı için iş makineleri çalışmaya başlamıştı. Köylüler, Cengiz inşaat tarafından yapılacak olan taş ocağına karşı doğalarını korumak için mücadele başlatırken eylemlere müdahale eden Jandarma ekipleri 5’ten fazla kişiyi gözaltına almıştı. İkizderelilerin mücadelesine hemşehrileri ünlü şarkıcı Tarkan Tevetoğlu’ndan destek geldi. 

“BİR DURUN ARTIK!”

Ünlü şarkıcı, İkizderelilerin mücadelesini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla destek verdi. Tarkan, yaptığı paylaşımda “Her gün memleketimizin doğasını, toprağını para ve güç uğruna feda edenler; çocuklarımıza, yarınlarımıza miras bırakacağımız güzel memleketimize bu katliamları reva görenler, bir durun artık! Yeter!” ifadelerine yer verdi. 

“BU TAŞ OCAĞI BİZE ÇOK ZARARLIDIR”

Bir İkizdereli, bölgenin bir gecede kamulaşmasına isyan ederek şunları söyledi: “Bu taş ocağı bize çok zararlıdır. Suyumuz gidecek, çaylıklarımız heba olacak, 25 senedir burada çektiğim eziyetler heba olacak. Bize hiçe sorulmadan, izin alınmadan tapulu yerlerimiz bir gece kamulaştırıldı. Çay bahçelerimizde tozdan çay olmayacak. Ben AK Partiliyim. Hiçbir vekilimiz gelip de bize bir şey danışmadı, bir şey anlatmadı.”

 “CUMHURBAŞKANIMIZ SESİMİZİ DUYSUN”

Cumhurbaşkanına seslenen bir başka vatandaş ise, vadide taş ocağı istemediklerini belirtirken “Tozdan dumandan burada duramayız. Doğamızı, vatanımızı korumak istiyoruz. Hür yaşamak istiyoruz. Sağlıklı yaşamak istiyoruz. Başka ne diyeyim, sayın Cumhurbaşkanımız sesimizi duysun. Gelsin vadimizi görsün, eğer taş ocağına layikse bir şey demeyeceğiz. Taş ocağını kesinlikle istemiyoruz.” dedi. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi