Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Haziran tarihinde kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımına ilişkin "tasarruf tedbirleri" genelgesi yayımlamıştı. Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanlığı genelgesinde, kamu kaynaklarının maksadına uygun azami tasarruf prensiplerine riayet edilerek kullanılmasının her kamu kurumu ve görevlisi için bir görev ve aynı zamanda bir mecburiyet olduğu özellikle vurgulanmıştı.

SÖZ KONUSU OY OLUNCA KESENİN AĞZI SONUNA KADAR AÇILIYOR

Belediyelerin; günlük gazete alımı, gazete aboneliği, basına ilan vermesinin yasaklandığı ve özellikle salgın sonrası dönemde yeniden ayağa kalkmada çok ciddi sıkıntılarla boğuşan yerel basının tamamen yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakan genelgeye rağmen söz konusu oy ve seçmen olunca kesenin ağzı sonuna kadar açılıyor.  Zeytinburnu Belediyesi, söz konusu genelgeye rağmen düzenlediği boğaz turlarıyla sınırsız harcamadan geri durmuyor. Afişlerle davette bulunan belediye boğaz turunun sınırsız olduğunu ve isteyen herkesin katılabileceğini ilan etti.

HANİ TASARRUF?

Zeytinburnu Belediyesi tarafından ‘tasarruf genelgesinin’ yürüklükte olduğu dönemde düzenlediği boğaz turu, her biri 5 saat olmak üzere toplamda 10 sefer olarak planlandı.  Ayrıca ZEYPORT Limanı’ndan hareket edecek tekneler için Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’ndan kalkan servislerle limana götürülecek ve aynı lokasyona servisle bırakılacak. Hani tasarruf? KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi