Bu sabah mesai saatlerinden itibaren İstanbul'da kademeli mesai başladı. Cevizlibağ'dan gözlemlenen kadarıyla saat 07.00'da özellikle metrobüslerin diğer toplu taşıma araçlarına göre daha fazla kullanıldığına şahit olundu. Saat 08.00'da ise, metrobüslerdeki yoğunluğun arttığı gözlemlendi. Yolculardan birçoğu, sefer sayılarının fazlalaştığını  buna rağmen metrobüslerdeki insan yoğunluğunun da aynı oranda arttığını  belirtti.

"Metrobüs sefer sayıları attı ancak yolcu kalabalığı devam ediyor.”

Yolcu Tahsin Albaş, "Kalabalıktı, metrobüsle ayakta geldim. Sefer sayısı da fazlaydı bu kez ama ona rağmen kalabalıktı. Sabah mesaisi olduğu için herhalde" dedi. Fecire Durgun ise, "Çok kalabalık, metrobüsle geldik. Beylikdüzü'nden geliyoruz, çok dolu" diye konuştu. Harun Gökbayrak, "Aşırı yoğunluk var, çok kalabalık. Metrobüsle geldim, Esenyurt'tan Cerrahpaşa'ya gideceğim. Kalabalıktı, üst üsteydi, yoğundu" şeklinde konuştu.

Anlaşılan bugün yürürlüğe giren metrobüslerde sefer sayısının arttırılması ve kademeli mesai uygulaması,  trafikte yolcu yoğunluğu sorununu ortadan kaldıramıyor. İBB,ek veya yeni uygulamalar getirmek zorunda kalabilir.

KENT YAŞAM GAZETESİ

Editör: Haber Merkezi