Yeni kurulması planlanan Tuğra Partisi, evrak tesliminin İçişleri Bakanlığı tarafından uzatılmasından dolayı kurulamazken Tuğra Partisi Genel Başkanı Hatice Çelik İlközen, Ankara’da parti il binasının önünde bir basın açıklaması düzenledi. Tuğra partisinin yaşadığı zulme değinen İlközen, Burada sadece bize yapılan ve partimize şahsıma ve bütün kurucu üyelerime yapılan zulmü, adaletsizliği haksızlığı sizlere anlatmak ve haykırmak istiyorum.” dedi. Basın açıklamasında Tuğra Partisi Genel Başkanvekili Ömer Faruk Ocakzade ve Tuğra Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Sakarya da yer aldı. Basın bildirisinden hemen sonra Tuğra Parti ekibi, İçişleri Bakanlığı binasına doğru bir yürüyüş düzenledi.

 HATİCE ÇELİK İLKÖZEN KİMDİR

Konuşmasına ilk olarak kendini tanıtarak başlayan İlközen, “sizlere kısada olsa kendimden bahsedeceğim. 1974 Eskişehir doğumlu Hatice Çelik uzman psikolog, uzun yıllardır, yaklaşık 18 yıldır siyasi geçmişi olan bir kurucu liderdir. Allah nasip eder de Tuğra Partimizin de kurulumu sağlanırsa halkımıza çok güzel yapacaklarımızı anlatacağız.” dedi.  

“KAPILAR BİR DEMİR KAPI OLDU”

Ocak ayının sonu İçişler Bakanlığına teslim etmek için genel sekreter ile beraber gittiklerini belirten İlközen gittikleri gün itibariyle kapıların bir demir kapı olduğunu vurguladı. İlközen, konuşmasında şunları söyledi: Kıymetli arkadaşlarımız sizin burada olma sebebiniz TUĞRA partisinin yaşadığı zulmü sizler ile paylaşmak istiyorum. Burada sadece bize yapılan ve partimize şahsıma ve bütün kurucu üyelerime yapılan zulmü, adaletsizliği sizlere anlatmak ve haykırmak istiyorum. Tuğra Partisi’nin zulmü Ocak ayının sonlarına doğru başlamıştır. Bütün hazırlıklarımız yapıldı. Bütün kurucu üyelerimizin imzaları bitti. Herhangi birinde bir problem yok.  33 kurucu üyemiz ile birlikte evraklarımızı ocak ayının sonu İçişler Bakanlığına teslim etmek için genel sekreterimiz ile beraber gittik. Gittiğimiz gün itibariyle kapılar bir demir kapı oldu ve kapandı. Tuğra Partisinin kurulacağını daha önce içerdeki mercilerin bilgisi olmuş. Tuğra partisi gelince “evraklarını içeri almayın” diye bilgiler verilmiştir. Daha ki İçişleri Bakanlılığın kapının içine dışarıdan girerken engellenmeye başlıyoruz.

“ADALET İÇİN HALKIMIZ VE MİLLETİMİZ İÇİN TUĞRA PARTİSİ KURACAĞIZ”

İçeriden direktif aldıklarını iddia eden İlközen, “Girişte ki danışmanlar İsmail Bey, Mahsun Bey direktif almış Tuğra Partisi geldiği an itibariyle içeri alınmayın. Bizim macera devam ediyor.  Her gün İçişleri Bakanlığına gidiyoruz, evrakı teslim etmek için biz Türkiye vatandaşı olarak bu vatan evladı olarak; hak için, Allah için, adalet için halkımız ve milletimiz için burada haykırmamız için bu Tuğra Partisi’ni kuracağız.” ifadelerinde bulundu.  

“İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA SIKIŞMIŞ KAYBOLAN ADALET”

Evrakların uzamasının hikayesini anlatan İlközen, hep ötelendiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı: Saadet hanım pandemi sürecini bahane ediyorlar. Saadet hanım yok. Saadet hanım raporlu, toplantı da saadet hanım telefona çıkıyor. “Hatice hanım samimiyetimize inanın şu anda yarım saatlik bir toplantım var yarım saat sonra sizi içeri kabul edeceğim.” Saat doluyor Saadet hanım kendini yok dedirtiyor. Bir Saadet hanım furyasıyla devam ediyoruz biz.  Sizlere ve hem halkımıza, basın mensubuna herkese soruyorum. Bize yapılan bir zulüm sadece memure hanımın elinde midir bir partiyi kurmayı engellemek? Yüksek mercilerin haberi olduğunu biz biliyoruz. Sayın bakanımız Süleyman Soylu, aşağıda dönen olayları bilmiyor musunuz? Bir parti kuruluyor, senede 100 tane parti kurulmuyor. Toplasan senede 5 tane parti kuruluyor. 2020 ve 2021’de partiler biraz çoğaldı. Kurulması yoğunluk oldu. Sadece bu parti kurulumu alındı yazısı bir tek memura mı bakıyor.  O memur öldü.  Yerinde kim var? Bu nasıl bir adalettir. Bakın biz kaybolan adaleti arıyoruz. Bütün kurucu üyelerimle ve Tuğra Partisi olarak Hak için Halk için kaybolan adaleti arıyorum.  Siz değerli basın mensupları eğer ki sizlerde kıyıda köşede sıkışmış bir adaleti görürseniz bize haber verin. İçişleri Bakanlığına sıkışmış kaybolan adalet size soruyorum nerede bu adalet? Siz burada hukuksuzluk yapıyorsunuz. Bizim en doğal hakkımız olan alındı belgesini vermek zorundasınız. 

“BUNLARIN YAPTIĞI BİR SUÇTUR”

Çağırıp daha sonra bize “ Çok yoğunum Tuncel bey size alındı belgesini 2 gün sonra vereceğiz.”demeleri bir suç olduğunu belirten İlközen, “24 Nisan 2021’de bir telefon geldi. Ben şehir dışındayım acil evraklarınızı getirin, benim gelemeyeceğim aşikar hemen sekreterimi aradım. Evrakları götürdü. Sayın Saadet hanım evrakları teslim alıyor, hepsi ispatlı elimizde kanıt var bizim alırken de kanıt var. Teslim alıyor ve diyor ki “ Çok yoğunum Tuncel bey size alındı belgesini 2 gün sonra vereceğiz.” Bakın resmi kurumlarda bir dosya içeri veriyorsanız, dosya numarası vermek zorundalar. Bunların yaptığı bir suçtur.  Bu suça karşı biz 6 aydır sustuk. Nezaket kuralımızı aşmayalım dedik. Tuğra Partisi’ne yakışmaz dedik. Bu parti adaletli bir parti olacak Allah nasip ederse de göreceksiniz. Biz sözde değil özde adaletliyiz Allah nasip ederse adaletin adresi Tuğra Partisi inşallah bunu herkes de görecek ve şahit olacak.”ifadelerinde bulundu.  

“BİZ BİLİYORUZ ALINDI BELGESİ ÇIKTI DİYE HABER GELİYOR”

Cumhurbaşkanına seslenen İlközen, “Değerli Basın mensubu ve halkımız sayesinde Tabii sizlerinde yardımıyla, yetkili mercilere ulaşacak. Sayın Cumhurbaşkanımız yoğunluğundan dolayı tabi ki kaç tane parti kuruluyor. Neler kuruluyor göremeyebilir. Buradan ona da sesleniyorum. Lütfen bizim kapılarımızı açsınlar en doğal hakkımızdır. Biz biliyoruz alındı belgesi çıktı diye haber geliyor. Ve gittiğimiz de yok deniliyor. Gizliyorlar. Bu alındı belgesini cumaya kadar en geç almamız gerekiyor.” dedi.

“BU VATANI BÖLMEYE DEĞİL BU VATAN İÇİN ÖLMEYE GELİYORUZ”

İlközen, teşkilatlanmanın çoğunun hazır olduğunu belirtirken, “Bütün teşkilatlarımız şu anda seçime hazır bir şekilde hazırdır. Yaklaşık 50 ilde teşkilatlandık. İlçelerde teşkilatlandık. Ve Allah nasip ederse 81 ilimizde de bu sonucu elde edeceğiz. Ve parti olarak da seçime bu devletimize hizmet etmek için yola çıkacağız. Bir vatan sevdalısı olarak bu vatanı bölmeye değil bu vatan için ölmeye geliyoruz. O yüzden vatanın bir karış toprağına zarar gelirse Tuğra Partisini karşısında görecekler. Biz diyoruz ki Tuğra Partisi olarak acaba biz daha gelmeden sizler bizim ayak seslerimizden mi korktunuz. Neden engelliyorsunuz. Herhangi bir açıklama yapılmadı. Biz yetkililerden açıklama bekliyoruz. Ve en yasal hakkımız olan anayasa gereği olan parti tüzüğümüzde programız da herhangi bir problem olmayan tüzel kişiliğimizi almak istiyoruz. Bugünde burada onun için toplandık. İnşallah ki yetkili kişilerde bunu duyacak ve verecekler. Yeter artık bu zulüm! Biz yeterince zulüm görüyoruz. Her dakika kapılar kapanıyor.” ifadelerine yer verdi.   

"HİÇBİR KURUCU GENEL BAŞKAN GİDİP DE ORAYA İFADE VERMEMİŞTİR"

Herkesin neden duyarsız davrandığınız bizim hepimize açıklamaları gerektiğini vurgulayan İlközen şunları söyledi: Daha evraklarımız teslim alınmadan telefonum çaldı. Genel sekreterlikten Şahsenem hanım, “Ahmet Günaydın bey efendi sizinle görüşmek istiyor”  dedi.  Bizde tabii dedik görüştük. “Sizi acilen 19’uncu kat özel odasına davet ediyor. Sizinle görüşecek.” Bizde tabii ki de dedik. Hiçbir kurucu genel başkan gidip de oraya ifade vermemiştir. Siz kimin yandaşısınız, size hangi ülkeden para desteği geliyor, kime destek olacaksınız diye bize bir takım sorular geliyor biz yine de nezaketimizi bozmadık. Saygı gösterdik, herhangi bir sesimizi çıkarmadık. Amacımızı anlattık programımızı gösterdik çokta beğendiğini söyledi. 15 gün içerisinde sizin evrakınızı alıp teslim edeceğini bizzat kendisi söyledi. Sayın bakan yardımcısı bütün kurucularım sizi aradı. Sayın Mehmet Ersoy, bende aradım mesaj attım sayın bakanım özel telefonuza mesaj attım hepsi kayıtlı neden duyarsız davrandığınız bizim hepimize açıklamanız gerekiyor. Ben şahsım adına değil Tuğra partisi adına konuşuyorum. Şahsım adına yapılan bu soruşturma zulmü hiçbir genel başkana yapılmadı. Bizimle beraber evrakları veren Doğuş partisi kurdu, Muharrem İnce aynı gün evrakını aldı. Muharrem İnce’den bizim ne farkımız var ya da onun bizden ne üstünlüğü var. Biz hiçbir partiyi bölmeye gelmiyoruz.

“HAKKA HİZMET HALKA HİZMET DOĞRULTUSUNDA İLERLEYEN BİR PARTİYİZ”

Son olarak partinin ilkeleri hakkında konuşan İlközen, “Partimizin küçük bir ilkelerini okuyarak sözlerimi tamamlayacağım. Hak kavramını en üst değerde tutan, iman ve ahlak değerlerine sahip çıkan, Her daim insan haklarını koruyan, doğruluk ilkemizdir. Atatürk’ün muasır medeniyet hedefine ulaşmak, yeni bir çağ açmak, toplumun dini ve kültürel değerlerine sahip çıkmak, milletimizin, birlik ve beraberliğini koruyarak; güven, barış ve huzur ortamını devam ettirmek, adaleti hakka kayıtsız şartsız bağlanmak, hakka hizmet halka hizmet doğrultusunda ilerleyen bir partidir.” dedi. ZEKİ ERDOĞAN- SÜLEYMAN ÇAY KENT YASAM

Editör: Haber Merkezi