Bakırköy Belediyesi Mayıs ayı son oturumunda gündem dışı konuşma yapan Meclis Üyesi Nurhan Çetinkaya, yetim çocukların emeğiyle ve alın terleri ile inşa edilmiş olan Kamp Armen’in zaten uzun yıllardır atıl bir durumda olduğuna dikkat çekerek, kampın azınlık malları iadesi kapsamı dışında olduğundan ve sürekli el değiştirdiğinden içindeki yapıların bakımsızlıktan harabeye döndüğünü ifade etti.

“Kampa 6 Mayıs itibariyle dozerlerin girmesi yıkımın başlangıcı değil, devamı niteliğindedir” diyen Çetinkaya “Kamptaki yapılar sadece birer mimari yapı değil, aynı zamanda tarihi bir bellek ve mirastır. Bu belleğe, bu mirasa kastedenler Hrant’ın ve onun gibi mazlumların anısına saygısızlık etmektedirler. Hrant’ı başındaki H harfini görmeyip Rant olarak algılamaktadırlar” dedi.

Konuşmasını sürdüren Çetinkaya, Kamp Armen’e yönelik yıkım kararının derhal durdurulmasını beklediklerini söyleyerek konuşmasını Yaşar Kemal’in ünlü eseri Yağmurcuk Kuş’un dan bir bölümle kapattı.

Annesi İsmail Ağa’ya şöyle öğütler: ‘Bir de senden dileğim, oğlum, o kasabaya gidersen, o Ermenilerden kalma evleri, tarlaları kabul etme. Sahibi kaçmış yuvada, öteki kuş barınamaz. Yuva bozanın yuvası olmaz. Zulüm tarlasında zulüm biter.”

Selvi Sarıtaç

Editör: Haber Merkezi