"Ukrayna, Rusya Federasyonu'nun, geçici olarak işgal edilen topraklarda, "Luhansk Halk Cumhuriyeti" ve "Donetsk Halk Cumhuriyeti" olarak adlandırılan topraklarında yarattığı yarı-kuruluşların "bağımsızlığını" tanıma kararını kınıyor." şekjlinde başlayan açıklamada kararın hiçbir hukuki yaptırımının olmayacağı ve bu kararın rusya'nın Minsk anlaşmasınıdan tek taraflı olarak çekilmesi anlamına geldiği vurgulandı.

Ukrayna'nın Türkiye büyükelçiliği internet sitesinden yapılan açıklamada "Ukrayna tarafı, Rusya'nın niyetini ve Ukrayna'yı kışkırtma amacını anlıyor. Rusya-Ukrayna silahlı çatışmasının siyasi-diplomatik çözümüne bağlı kaldığımız için tüm riskleri göz önünde bulunduruyoruz ve provokasyonlara boyun eğmiyoruz." denildi.

Amacımız diplomasiyle çözmek

Sllahllı çatışmanın tırmanmasını önlemek ve sorunu diplomasi düzeyine çekmek için uğraştıklarını belirten Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, diplomatik çabaları koordine etmek ve uluslararası kuruluşların ve zirvelerin toplantılarını yürütmek, savunma yardımı çekmek ve Rusya Federasyonu'na karşı sert yaptırımların uygulanmasını sağlamak için harekete geçmek amacıyla meslektaşlarıyla sürekli iletişim halinde olduğunu ifade etti.

Herkesi yaptırım uygulamaya çağırıyoruz

Rusya Federasyonu'nun bundan sonraki kararları ve hamleleri büyük ölçüde günümüz gelişmelerine verilen küresel tepkilere bağlı. Bu bağlamda, daha fazla tırmanmanın kabul edilemezliğine dair açık bir sinyal göndermek için Rusya'ya karşı sert yaptırımların uygulanmasında ısrar ediyoruz. Rus saldırganlığını durdurmak ve Avrupa'da barış ve istikrarı yeniden sağlamak için harekete geçme zamanı geldi.

Editör: Haber Merkezi