Ümit Özdağ’ın konuşmasında şu ifadeler yer aldı:

İkizdere, köylü kadınlarımızın öncülüğünde talana, vurguna, soyguna karşı sergilenen büyük vatanperver mücadelenin cephe hattı konumundadır ve bu cephenin komutanları da yanımdaki İkizdereli hanımlardır.

İkizdere bugün, tabiat ana ile birlikte ana vatanın savunulması demektir.

Türkiye’de yandaş parti aristokratları bu toprakları adeta kendi mülkleri yapmak istiyorlar. Türkiye, arsızların oyun sahasına dönüştürülmek isteniyor. Saray rejimi Türkiye’de tek bir nefeslik yeşil ağaç, tek bir yudumluk temiz su ve tek bir ekimlik toprak bırakmamaya adeta and içmiş.

“İKİZDERE TÜRK HALKININ MESELESİDİR”

Sarı muhalefet ise göstermelik ve söylemsel bir takım çıkışların dışında köylünün, çiftçinin velhasıl tüm halkın gerçek sorunlarının binde birine dahi sahip çıkmıyor.

İkizdere yalnızca İkizderelilerin değil bütün Türkiye’nin ve bütün Türk halkının meselesidir.

İkizdere dizginlerinden boşanmış kan emici kapitalist sömürü düzenine karşı set çekilen yerdir.

İkizdereli köylüler ve kadınlar çekmiştir bu seti.

İkizdere bugün Türk vatanının, Türk milletinin, Türk kimliğinin kendisini temsil etmektedir.

Biz Atatürk çizgisinde Türk milliyetçileri olarak buraya toprağımıza, doğamıza, köylerimize ve köylülerimize omuz vermeye geldik.

Bizler ormanlarımızın, nehirlerimizin, yemyeşil, masmavi manzaralarımızın olduğu gibi sizlerin istediği ve korunduğu şekliyle gelecek nesillere aktarılmasını istiyoruz.

Yaşam alanlarımızı, oksijen kaynaklarımızı, çiçeklerimizi, hayvanlarımızı sizin savunduğunuz gibi sizin yanınızda olarak savunacağız.

Açıkça ifade edilmelidir ki, “Ne istersem yaparım.” utanmazlığının, “Nereye istersem yaparım.” pişkinliğinin, “Ne zaman istersem yaparım.” yüzsüzlüğünün hükmü İkizdere köylülerinin iradesine toslamıştır.

“AKP BÜYÜK ŞİRKETLERİN ESİRİ OLMUŞ DURUMDA”

Bir ülkenin ekonomisi salt rant anlayışıyla dönmez, dönemez, döndürülemez.

AKP artık ekonomiyi yönetemiyor ve büyük şirketlerin tekelleşmiş odakların esiri olmuş durumda.

AKP ekonomisi CEO’ların, büyük patronların ve müteahhitlerin diktası altındadır.

Bu kirli kapitalist beton rejiminin kepçelerine göğsünü siper eden İkizdere köylüleri, gerçek ve somut milli muhafaza bayrağını üstlenmiş şanlı insanlardır.

Bizler Ayyıldız Hareketi ve destekçileri olarak köylümüze yol göstermeye değil yol sormaya geldik.

“HESABINI CENGİZHAN TÖRESİNE UYGUN OLARAK SORACAĞIZ”

Bu arada İkizdere’de olduğu gibi Türkiye’nin birçok yerinde Türkiye’nin zenginliklerinin ve doğal kaynaklarının talan edilmesinden sorumlu olanların başında gelen Cengiz İnşaata da sesleniyoruz;

Bir gün gelecek Cengiz İnşaat, senden yaptıklarının, yıktıklarının, talan ettiklerinin hesabını Cengizhan Töresi’ne uygun olarak soracağız!

İster Londra’ya kaç, ister New York’a kaç, istersen Paris’e kaç. Seni dünyanın neresine kaçarsan kaç orada bulacağız ve Cengizhan Töresi’ne göre hesap soracağız. Danışmanlarına sor, bu suçların cezası Cengizhan Töresi’nde nedir?

“HESABINI SORACAĞIZ”

Bizler, İkizdere köylüleri ile iftihar ediyoruz ve onlardan örnek alıyoruz.

Köylülerimize tüm kamuoyu önünde söz veriyoruz; halkla birlikte halk için yapılan siyasetin takipçisi olacağız.

Biyoçeşitliliğimizi ve atalarımızdan devraldığımız mirası gelecek nesillerimizin haklarını gözü dönmüş kar odaklarının ihtiraslarına kurban etmeyeceğiz. Dahası tekrar ediyorum, hesabını soracağız.

Bu yıkılan ağaçların, haksızlığın ve adaletsizliğin hesabını soracağız. Türk’ün doğasına el uzatmanın hesabını soracağız.

Zulüm çarklarını işleten partizan oligarşinin alın teri gaspına dayanan haram kazançlarının hesabını soracağız.

Atatürk çizgisinde Türk Milliyetçileri olarak, Türk Milleti’nin yeniden imtiyazsız, sınıfsız, kaynaşmış bir kitle olmasını sağlayacağız.

Editör: Haber Merkezi