Başarılı genç işadamı Hacı Polat, Hacı Polat İşletme, Yatırım ve Danışmanlık Firması'nın yaptığı başarılı çalışmalarına yeni bir halka ekleyerek Fatih At Pazarı'nda açtığı Minder Cafe Restorant ile de farkını ortaya koydu. Cafe Restorant işletmeciliğine yeni bir vizyonla giriş yaptıklarını söyleyen Genç İşadamı Hacı Polat, "Esas eğitim alanım turizm ve işletmecilik. Burayı devraldığımda ölü bir işletmeydi. 20 gün içinde olağanüstü bir başarı elde ettik. Özellikle hizmet anlayışımız, müşterilerimizi yüzde yüz memnun etmekti. Bu temelde öncelikle iç mekan düzenlemesi ve personel eğitimine ağırlık verdik. Müşteri, harcadığı paranın gördüğü hizmete değdiğine inanmalı. Eğer müşterileriniz verdiğiniz hizmetten memnun olursa, bu da size başarı ve kazanç olarak geri dönecektir" diye konuştu.



Müşteri memnuniyetinin üzerinde durdukları en önemli konu olduğunu belirten Polat, "Cafe restorant konseptinde müşterilerimizin bizden isteyebileceği her şeyi sunmaya hazır bir kadroyla çalışıyoruz. Öyle ki kimi zaman bu konseptin dışında olan talepleri bile karşılayabiliyoruz. Klasik cafe restoran işletmeciliğinin dışında beş yıldızlı hizmet üretme çabasıyla hareket ediyoruz. Eğitim olmadan hiç bir hizmetin başarı olarak geri dönüşü olacağına inanmıyoruz. Yüzde yüz müşteri memnuniyeti hedefiyle yola çıktık. Turizm ve işletmecilik konusunda edindiğimiz bütün bilgi ve birikimlerimizi personelimize aktarmakla bunları birer davranış biçimine dönüştürdük" şeklinde konuştu.



İnsanların kendilerini rahat hissedebilecekleri bir ortam yarattıklarını ifade eden Polat, Cafemizin en önemli özelliklerinden biri de çevrede bulunan diğer cafelere göre belli bir yaş grubu değil her yaştan insanların rahatlıkla gelip oturabilecekleri nezih bir ortam olmasıdır. Biz özellikle iç mekan ve dış mekan düzenlemesi yaparken, nezih bir mekan yaratmaya çalıştık. Dışarıdan bakıldığında bu çok açık bir şekilde görülebiliyor. Ailesiyle gelmek isteyenlerden tutun da gençlerimize, yaşlılarımıza kadar herkes gelip cafemizde istediği hizmeti bulabiliyor" dedi.





Fatih ilçesinin tarihi dokusuyla kendisini her zaman etkilediğini söyleyen Polat, "En büyük hayallerimden biri arihi Yarımada'da böyle bir mekan açmaktı. Üç imparatorluğa başkentlik etmiş İstanbul'un en yoğun turist çeken ilçelerinden biri olan Fatih'te işletmecilik bence gelecek için de çok önemli bir yatırım. İşletmemizi dizayn ederken yerel müşterilerimizin yanında dışarından gelecek turistlerin de Türk kültürüne ait bulabilecekleri görsel öğelere ağırlık verirken, mutfağımızda da Türk kültürüne ait yemek menüleri oluşturduk. Ben hem dünya mutfağını çok iyi biliyor hem de beş ayrı dil biliyorum. Dışarıdan gelecek turist müşterilerimiz burada hem kendi kültürlerine ait hem de bizim kültürümüze ait her türlü hizmeti bulabilecekler" şeklinde konuştu


Her bütçeye uygun bir hizmet sunduklarını belirten Minder Cafe Restorant'ın işletmecisi Hacı Polat, son olarak"Ortalama dört kişilik bir ailenin gelip gönüllerince oturup, yemeklerini yiyip, çay ve kahvelerini içip 50 TL ödeyebilecekleri bir fiyat tarifemiz var. Kaliteyi esas alarak hazırladığımız yemek menülerimizin herkesin bütçesine uygun olmasının sırrı kalitesiz ve ucuz malzeme kullanmamız değil , bizim bu konudaki arayışlarımızda gizli. En kaliteli ve ucuz ürünü arıyor, buluyor ve müşterimize sunuyoruz. Bir aile babası olarak ben nasıl bir hizmet görmek istiyorsam mekanımıza gelen müşterilerimizin de aynı hizmeti görmesi benim için esastır. Her bütçeye uygun hizmetlerimizle Tarihi Yarımada'nın havasını solumak isteyen herkesi mekanımıza bekliyoruz" dedi.

Hacı Polat Kimdir?

1984 Ankara doğumlu Hacı Polat, ilköğrenimini Ankara'nın Haymana ilçesine bağlı Kerpiç köyünde , orta ve lise öğrenimini Konya'ya bağlı Kulu İlçesi İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 5 Yabancı dil bilen Polat , Muğla Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Bölümü'nü bitirip, daha sonra Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünü bitirdi. Bir yıl İngiltere Liverpool'da işletmecilik eğitimi alan Polat, aynı zamanda otel işletmeciliği yaptı. Bu eğitimler sırasında dünya mutfağıyla tanışan Polat, Meksika , Hint ve Avrupa ülkelerinin bir çoğunun mutfağı hakkında önemli deneyimler kazandı. Daha sonra Türkiye'ye dönen Polat, İstanbul'da ''Hacı Polat İşletme ve Yatırım Danışmanlık'' Şirketi'ni kurarak bu alanda İstanbul'daki birçok ünlü mekanın işletmeci ve yatırımcılarının yaptığı işlerin fikir babalığını yaptı. Aynı zamanda İstanbul'da yüz oda ve üzeri büyüklükteki otellerde yöneticilik yaptı. Evli ve 'Miraç Adin' adında 1 yaşında bir erkek çocuğu babası olan Polat, başarısının arkasındaki gücünün eşi olduğunu söyledi. Ordulu olan eşi Kübra Polat'tan girişimcilik konusunda önemli destekler aldığını belirten Hacı Polat, Eşi Kübra Hanım'a kendisine verdiği fikirlerden dolayı minnettar olduğunu belirtti.



















 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi