Şişli Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı gerçekleşti. 8 Mart Dünya Kadınlar günü başta olmak üzere bir çok konunun tartışıldığı, görüşüldüğü meclis toplantısında gündem dışı söz CHP Şişli Meclis Üyesi Av. Vahap Şimşek, Şişli Etfal Hastanesi'nin depreme dayanıklı olmadığı için taşınması ve boşaltılmasını hatırlatarak, hastanenin yenilenmenin ardından Şişli ilçesine geri dönüp dönmeyeceğini sordu. Hiçbir kamu yetkilisinin hastanenin Şişli'ye döneceği yönünde bir açıklama yapmadığına dikkat çeken Şimşek, 'İlçedeki kamu yetkililerine, muhtarlara,  sivil toplum kuruluşlarına ve tüm Şişlililere, hastanelerine sahip çıkmaları konusunda çağrıda bulundu. 

'Şişlililer paralı sağlık hizmetine mahkum edilmemeli'

Şişli Etfal Hastanesi'nin yerine taşınmaması durumunda Şişli halkı başta olmak üzere çevre halkın da önemli bir sağlık kurumu ve hizmetinden mahrum kalacağını ifade eden Şimşek, 'Tersi durumda bölge halkımız paralı sağlık hizmeti almak mecburiyetinde kalacaktır. Sağlık hakkı parti, düşünce, din, dil, ırk ayırımı gözetmiyor. Bizler tüm meclis üyeleri olarak Şişli halkının çıkarlarını korumak üzere seçilmiş yerel yöneticileriz' dedi.

5 Mart'ta yapılacak basın açıklamasına davet

Şişli Etfal Hastanesi Dayanışma Grubu tarafından 5.03.2021 saat 12.30'da hastane önünde bir basın açıklaması yapılacağını duyuran Şimşek, 'Şişli Etfal'in doğrudan halkına hizmet verdiği Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu, Kağıthane ve Sarıyer belediye başkanları başta olmak üzere herkesi dayanışmaya çağırıyoruz. Bu yönde yapacağımız dayanışmanın Şişli Etfal Hastanesi'nin yerinde kalmasına ve milyonlarca insanın temel insan hakkı olan sağlık hakkını etkin ve verilmesi kullanabilmesinin devamlılığını sağlayacaktır' dedi.

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi