Maltepe Belediyesi, arabasına konulan bomba ile katledilen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’yu, ölümünün 22. yıldönümünde, çınar ağacı dikerek andı. Çınar ağacı dikimi nedeniyle düzenlenen törene Başkan Kılıç’ın yanı sıra, Maltepe Belediyesi Meclis Üyeleri, Maltepe Belediyesi birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Esenkent Mahallesi’nde yer alan Özgürlük Parkı’na, tüm demokrasi ve basın şehitleri için de dikilen çınar ağacıyla Hasan Fehmi Bey’den Hrant Dink'e, Abdi İpekçi'den Metin Göktepe'ye öldürülen tüm gazeteciler hayat buldu. Çınar ağacının tabelasına Mumcu’nun “Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi” adlı sözleri yazıldı.



"MUMCU BU ÇINARLA YAŞAYACAK”

Çınar ağacının dikilmesi nedeniyle düzenlenen törende bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Ocak ayı acılarla dolu bir ay. Uğur Mumcu, İsmail Cem, Gaffar Okkan gibi önemli isimlerimizi kaybettiğimiz bir ay. 22 yıl önce bugün arabasına konulan bir bomba ile bizlerden kopartılan değerli kalem Uğur Mumcu’yu saygıyla anıyoruz.




Bu anlamda burada diktiğimiz çınar ağacı, bu koca çınarlarımıza bir selam olsun ve onların etkisiyle Türkiye’de yeni Uğurlar yetişsin diliyorum.



Kimsenin karşısında eğilmeyen, kalemini satmayan Mumcu, bizlerin umutlarını yeşertsin, her zaman diri tutsun. Mumcu, yıllar önce tarikat-siyaset-ticaret üçgeninde yaşananları ele aldığı ve bugünleri yıllar öncesinde gözlemlediği için hedef olarak seçildi.




Tam da adına yaraşacak şekilde Özgürlük Parkı’na dikmiş olduğumuz bu çınar yeşerdikçe, Mumcu da fikirleriyle aramızda yaşayacak, bizlere ışık olmaya devam edecek ve daha nice Mumcular yeşerecek” diye konuştu. Kılıç, daha sonra çınar ağacını dikti.

Editör: Haber Merkezi