CHP'den 3. Bölge Milletvekilliği aday adaylığını açıklayan Av. Hayri Yaman,Avcılar DejavuCafe’de basına kahvaltı verdi. Ülkemizde AKP iktidarının büyük bir yıkım olduğunu söyleyen Yaman, “Karşılaştığımız yıkımın ekonomik ve mali boyutu var. Tüm bunlar manevi yıkımların yanında maddi yıkımları da beraberinde getiriyor” dedi.

“TÜRKİYE BUNU HAK ETMİYOR”

Türkiye'nin dünya arenasında da yıkımlara maruz kaldığını vurgulayan Yaman, “Ülkemiz ‘sarin gazı’ kullanan terör örgütlerinin iş ortağı haline getirildi. Uluslararası ceza mahkemelerinde yargılanacak bir noktaya itildik. Türkiye böyle bir manzara ile karşı karşıya kalmayı hak etmiyor” diye konuştu.

“IRAK’TA ÖLDÜLÜLEN MÜSLÜMANLARIN SORUMLUSU AKP’DİR”

AK Parti iktidarının Müslüman düşmanı bir ülke yarattığını belirten Yaman, “Buna rağmen dini kullanarak oy toplamak gayreti içerisine giriyorlar” şeklinde konuştu. Dış politikada yaşanan uygunsuzlukları sıralamaya devam eden Yaman, Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'yi de hatırlattı. Yaman, “Kıbrıs'a çıkarma yaptığımız esnada bütün dünya bize ambargo uygularken tek destek veren ülke Libya, tek destek veren lider Kaddafi'ydi. AKP'nin dış politikası o Kaddafi'ye bile acımadı” diye konuştu. İncirlik'te ABD'ye üs açanların AKP'liler olduğuna vurgu yapan Yaman, “Irak'ta öldürülen Müslümanların sorumlusu AKP'dir” diyerek, siyasi iktidarı sert bir şekilde eleştirdi.

“BİZİM DAVAMIZ TÜRKİYE’DİR”

CHP'nin her zaman dikta rejimi ile mücadele ettiğini belirten Hayri Yaman, “Bizler CHP olarak omuz omuzayız. AKP iktidarının baskı ve zulüm politikalarına karşı güçlü bir şekilde ayaktayız ve halkımızın yanındayız” diye konuştu. “Bizim davamız Türkiye'dir” diye konuşan Av. Yaman, “Avcılar'da üye sayımız 3 bin, bölgede ise 150 bin civarında. Bu kıymetli üyelerimiz, milletvekili aday adaylarına milletvekilliği yolunu açacaktır diyen Yaman, “Örgütün içerisinden gelen insanlarla beraber mücadele edecek ve CHP'yi iktidara taşıyacağız” iddiasında bulundu.

Senay BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi