TELE 1 ekranlarında Betül Begümhan Aydoğan'ın sunmuş olduğu "Gün Ortası" programına konuk olan İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Cumhurbaşkanının 300 metrobüs alımına ve İncirli - Sefaköy - Beylikdüzü metrosuna onay vermemesine tepki gösterdi.

300 otobüsün alınmasıyla ilgili 90 milyon Euro’luk bir borçlanma yetkisinin, 14 ay önce, İBB Meclisi’nden oy birliğiyle geçtiğini hatırlatan İbrahim Özkan, “Cumhurbaşkanlığının onay vermemesini anlamak mümkün değil. Şark kurnazlığı siyaseti yapıyorlar, ama cezalandırılan İstanbul halkı maalesef” dedi.

“TOPLUMSAL BİR MESELE OLDUĞUNDAN MECLİSTE ENGELLEYEMEDİLER”

İkitdarın engellemelerinin 2 çeşit olduğunu vurgulayan İbrahim Özkan, “ya İBB Meclisinde engelliyorlar ya da Cumhurbaşkanlığı onay aşamasında” dedi. Otobüs konusu toplumsal bir mesele olduğu için AK Parti grubunun İBB Meclisinde evet demek zorunda kaldığını belirten Özkan, konuya yönelik şunları söyledi:

“Parası hazır, finansmanı bulmuşuz ama bu kez ülkenin dış borcu artıyor diyerek engelliyorlar. Cumhurbaşkanlığında 14 aydır imzalanmıyor. İstanbul’daki Metrobüs hattında çalışan otobüsler 10-12 yaşını aşmış. Mutlaka yenilenmeleri gerekirken Cumhurbaşkanlığının imzalamamasını, yatırım programına alınmamasını anlamak mümkün değil. Bu da demek oluyor ki; 2022 yılında da bu borçlanmayı yapamayacağız. Bugün imzalanmış olsa bile bu otobüslerin en erken teslimatı 6 aydır. Şark kurnazlığı siyaseti yapıyorlar, ama cezalandırılan İstanbul halkı…”

"İBB’YE 14 AYDIR ONAY YOK, AK PARTİLİ BELEDİYELERE HEMEN ONAY VAR!”

Tüm engellemelere rağmen, İBB’nin kendi öz kaynaklarıyla alımını gerçekleştirdiği 160 metrobüs olduğunu işaret eden Özkan, İstanbul’u 14 aydır bekleten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 75 otobüsü için hemen onay verdiğine de dikkat çekti.

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun, İBB’nin borçlanma yetkisi olmadığını iddia ettiği paylaşımına “kesinlikle doğru değil” diyerek tepki gösteren Özkan, Göksu’nun daha önce İBB Meclis kürsüsünden, “teknik bir konu bu, bu borçlanma ülkenin dış borç limitini artırıyor” dediğini de hatırlattı.

“CARİ BORÇLARI DAHİL ETSELER DE İBB’NİN BORÇLANMA YETKİSİ VAR”

İBB’nin borçlanma yetkisi olduğunu yineleyen Özkan, AK Parti grubunun engel çıkarmak için cari borçları bile borçlanma limitininin içine dahil ettiğini söyledi. “Yani İBB, ihaleler yapıyor, borçlanıyor onları bile borçlanma limitine dahil ettikleri halde İBB’nin borçlanma yetkisi var” dedi.İBB’nin dövizden kaynaklı yaklaşık 20 milyar TL borcunun arttığını ifade eden İbrahim Özkan, AK Parti döneminden kalma borçların ödendiğine de dikkat çekerek şunları söyledi:

“İBB’nin temerrüde düşmüş 1 kuruş borcu yok..O kadar borçlandırmışlardı ki İBB’yi,sadece İGDAŞ firmasının 2.6 milyar TL borcu vardı. İBB Ocak ayı itibarıyla bu borcu sıfırlıyor. Daha önce farklı kanallara aktarılan kaynaklar artık İstanbulluya aktarılıyor. Bu da Merkezi İdareyi rahatsız ediyor. Türlü türlü engeller işte hep bu rahatsızlıktan” 

Özkan, yapılan engellemelerin bilboardlarla halka anlatılması gerektiğini de söyledi.

AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANLARI BAKALIM GELEBİLECEKLER Mİ?

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun,  İBB yönetimini kastederek, bir projeleri bile yok demesine de tepki gösteren Özkan, her tarafı tarumar etmişler, her tarafı kazmış bırakmışlar. Cumhuriyet tarihinde belki de dünyada şu anda 10 hatta birden metro çalışmaları devam eden şehir İstanbul..Onlar İBB’nin açılış törenlerine katılmazlar ki bilsinler. Bakalım, 18 Ocak Salı günü (yarın) Sancaktepe’de TBM törenine AK Partili Belediye Başkanları gelebilecekler mi? dedi.

İncirli - Sefaköy - Beylikdüzü metro hattının da Cumhurbaşkanlığına bağlı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nden (AYGM) onayının verilmediğine dikkat çeken Özkan, “parasını bulduğumuz halde bir imza atmayarak milyonlarca insanı mağdur etmeye ne hakkınız var, halkımız her şeyin en iyisine layıktır. Niye 300 otobüsün alınmasına engel oluyorsunuz?” diyerek iktidara tepki gösterdi.


3Y İLE GELDİLER YALANLARIYLA 1Y DAHA EKLEDİLER

AK Partinin 3Y (Yolsuzluk, Yoksulluk ve Yasaklar)) ile mücadele edeceğiz diyerek iktidara geldiğini belirten Özkan, bunların hepsini dibine kadar sömürdükleri gibi bir de Yalanlarıyla dördüncü Y’yi eklediler, “doğru değil bu söyledikleri” dedi. Özkan, AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’ya canlı yayın teklifini de yineledi. 


"GÜNAYDIN DİYEMİYOR İNSANLAR, ÇÜNKÜ ARTIK GÜN AYMIYOR!"

AK Partinin tüm engellerine rağmen İBB’nin tüm hizmetlerinin aksamadan devam ettiğini belirten Özkan,

“İnsanları ekonomik olarak bir darboğaz sokmuşlar, yaz saati uygulamasını değiştirmedikleri için insanlar karanlıkta okula, işe gidip geliyor, birbirlerine günaydın bile diyemiyor insanlar çünkü artık gün aymıyor, bu koşullar altında otobüs bekliyorlar, AK Partililer ise bozulan bir otobüsün fotoğrafını nasıl çekeriz de sosyal medyadan paylaşırızın derdindeler. Buradan bir siyaset üretmeye çalışıyorlar.” Dedi.


“EKMEK KUYRUKLARI, KÖTÜ EKONOMİ YÖNETİMİNİN BİR GÖSTERGESİ!”

Halk Ekmek’e olan talebin patlama yapması, günlük satışın 2 milyonu bulması konusunda da şunları söyledi:

“Gelişen ekonomik darboğaz, vatandaşın alım gücünün azalması, Halk Ekmeğe talebi arttırdı diyen Özkan, İBB’nin bu talebi karşılamak için elinden geleni yapıyor, halkı kaliteli ve ucuz ekmekle buluşturmaya devam ediyor. Burada bugün ekmeği konuşuyor olmamız bana zul geliyor. Eğer bugün ekmeği konuşuyorsak ülkede konuşulacak konu da kalmamıştır. Halk Ekmekteki kuyruklar, hükümetin ekonomi yönetiminin kötülüğünü, vatandaşın alım gücünün düştüğünü göstermekte ve bu kuyruklar ülkenin gerçeğini yansıtmaktadır.”

Editör: Haber Merkezi