Lions ve Leo Kulüpleri’nin bir araya gelerek, sağlık, eğitim ve sosyal dayanışma amacıyla kurdukları Lises Vakfı, Yeşilköy Feneri Lions Kulübü’nün organizatörlüğünde Türkiye’de bir ilke imza atarak Bakırköy-Yeşilköy Spor Kulübü’nde üniversiteli öğrenciler yararına “Sessiz Müzayede” gerçekleştirdi.
1998 yılında kurulan Lises Vakfı tamamı bağış olan her marka giyim, hediyelik, mutfak eşyası gibi ürünleri açık ama sessiz arttırma usulü ile satışa sundu. Türkiye’de ilk defa uygulanan sessiz müzayedenin özelliği, katılımcılar ürüne biçilen fiyat üzerinden kendi öngördükleri bedeli, ürünün önünde bulunan kağıda yazıyor. Kağıtta ürünün satışa sunulan fiyatı yazıyor, alıcılar da ismini ve önerdiği fiyatı kağıda yazıyor.

Şimdilik 40 öğrenciye burs verebildiklerini söyleyen Lises Vakfı Başkanı Özden Dallı, sağlık etkinlikleri, eğitim etkinlikleri dışında vakıf olarak, insanların zihinsel, duygusal ve bedensel niteliklerini üstünleştirecek, toplumsal yaşamı hem aile hem de topluluklar çerçevesinde daha insancıl duruma getirecek, bilim ve sanatın gelişmesini sağlayacak etkinliklerde de bulunduklarını belirterek, çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Yeşilyurt Feneri Lions Kulübü’nün, Lises Vakfı yararına üniversite bursu alan öğrenci sayısını arttırmak amacıyla düzenledikleri sessiz müzayede de konuşan kulüp Başkanı Sabriye Kayzum, “Öğrencilerimizin hem bedensel, hemde zihinsel gelişimine fayda sağlayacak her türlü organizasyonda yer almak bizim için onur ve gurur kaynağıdır” dedi.

Bir gün süren Sessiz Müzayede sonucunda elde edilen gelirin tamamı LİSES Vakfı Burs Fonuna aktarılırken, elde edilen gelirle 4 üniversite öğrencisinin bir yıllık burs parasının karşılandığı belirtildi.

Selvi SARITAÇ-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi