YKS Ne Zaman?

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) 2022 yılında 18 Haziran ve 19 Haziran’da gerçekleşecek. Öğrenciler 18 Haziran’da YKS’nin ilk oturumu olan TYT’ye girecekler. 19 Haziran'da ise AYT ve YDT oturumları gerçekleşecek.

YKS Saat Kaçta?

Bu yıl 18 Haziran’da yapılacak olan TYT 10.15’te başlayacak ve 13.00’da son bulacak. Öğrenciler saat 10.00’dan sonra sınav salonlarına giremeyecek. 19 Haziran’da yapılacak olan AYT ise yine 10.15’te başlayacak ve 13.15 son bulacaktır.  Aynı gün yapılacak YDT ise 15.45’te başlayacak ve 17.45’te bitecektir.

Adaylar tüm YKS oturumlarının ilk 90 ve son 15 dakikasında sınav salonundan çıkamayacaktır. Bu vakitlerde sınav salonunu terk eden adayların sınavı geçersiz sayılacaktır.

YKS Sınav Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM takviminde sınav yerlerinin açıklanma tarihi bulunmamaktadır. 2021 yılında YKS 23-24 Haziran tarihlerinde yapılmıştır. Sınav yerleri ise 10 Haziranda açıklanmıştır. 2020’de ise YKS 20-21 Haziran tarihlerinde yapılmıştır. Sınav yerleri 15 Haziran’da açıklanmıştır. Bu sebeple YKS sınav yerleri ne zaman açıklanacak sorusunun cevabı tahmine dayalıdır. Sınav yerleri sınavdan ortalama 1 ile 2 hafta önce açıklanmaktadır. 2022 yılında da yaklaşık 10 Haziran’da açıklanması beklenmektedir.

YKS Sınav Yerleri Nasıl Öğrenilir?

Adaylar YKS sınav yerlerini AİS üzerinden öğrenebilirler. Adaylar sınav yerlerini öğrendiğinde sınav giriş belgelerini bastırmalıdır. Bu belge ile adaylar sınava girecekleri okulu, sınıfı ve sıra numaralarını öğrenecektir. Adaylar sınav salonuna alınırken sınav giriş belgesi ve kimlikleri incelenecektir.

YKS Sınav Yerlerini Öğrendikten Sonra Ne Yapılmalı?

Uzmanlar tarafından öğrencilerin YKS sınav salonlarını ziyaret etmeleri önerilmektedir. Böylece evinizden sınav salonuna gidiş sürenizi öğrenebilirsiniz. Bununla beraber daha önce gördüğünüz ve incelediğiniz bir ortamda sınava girmek rahatlatıcı olacaktır.

Sınav yerleri öğrenildikten sonra YKS hazırlığı için süreç devam etmektedir. Öğrenciler bu süreci sınav yerlerini ziyaret ve son çalışmalar için kullanmalıdır.

Son günler için en önemli noktalar; tekrarlar, çıkmış soruların çözümü ve yapılamayan soruların üzerine gidilmek olacaktır.

Zamanın kısıtlanmasıyla beraber adaylar için her dakika önem kazanmaktadır. Bu sebeple öğrenciler çalışmalarını hızlandırmak için farklı yöntem arayışlarına girmektedir. Çalışmaları hızlandırabilecek yöntemlerden biri ise soru çözüm uygulamalarıdır. Böylece akla takılan ve çözülemeyen sorular çok kısa süre içerisinde çözüme ulaşabilir. Sınava kadar olan vakti en etkili şekilde kullanmak için soru çözüm uygulamasını incelenebilir. Kunduz’la 15 dakika içerisinde açıklamalı çözüme ulaşabilir ve eğitmenle iletişime geçip detayları öğrenebilirsiniz.

YKS Puanı Nasıl Hesaplanır?

2022 yılı ile beraber TYT’de baraj puan kaldırıldı. Ancak bölümlere ait baraj puanlar devam etmektedir. Öğrenciler tercih etmek istedikleri bölüm için ayrıca inceleme yapmalıdır. Öğrencilerin YKS oturumlardaki toplam yanlışlarının %25’i doğru cevaplarından çıkarılır. Tüm öğrencilerin net ortalamaları ile standart sapma hesaplanır. TYT puanının %40’ı AYT puanının %60’ı alınır. Bu puana ham puan deniz. Ardından OBP’nin eklenmesi ile öğrencilerin yerleştirme puanları ortaya çıkar. YKS puan hesaplamalarınızı yapabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi