AK Parti’yi 13 yıllık tek parti iktidarından eden muhalefetin, hiç bir sorumluluktan kaçmadan elini taşın altına koyması gerektiğini belirten vatandaşlar, “Yıllarca ülke yönetiminde söz sahibi olan bir partiyi koltuğundan eden siyasilerin birbirine düşmeden, önceliği ülke ve millete hizmete vererek hareket etmesi gerekir” dedi.


Koalisyon oluşturma konusunda partilerin topu birbirlerine atarak, kırmızı çizgiler, olmazsa olmazlar, seçim vaatleri, parti politikaları gibi nedenleri bahane ederek görevden kaçmalarının ülkede kaos ortamı yaratacağını ve bunun da Türkiye’yi iç savaşa sürükleyip, bölmek isteyenlerin ekmeğine yağ süreceğini belirten vatandaşlar, “Meclisteki dört parti seçmenden aldığı oyun sorumluluğuyla hareket etsin, demokratik, laik ve hukukun üstün olduğu bir hükümet kurulsun.

Dört bir yanımızın ateş çemberi olduğu bir zamanda hiç kimsenin gerginlik ve kargaşa yaratmaya hakkı yok. Kişisel kaygılar, gelecek hesapları, husumetler ve tek başına iktidar planları bir yana bırakılıp, mevcut duruma göre sandıktan çıkan sonuç değerlendirilmelidir. Eğer ülke hükümetsiz bırakılır, geçmiş dönemlerdeki gibi parti liderleri birbirleriyle didişerek halkı birbirine düşürürse, yapılacak bir erken genel seçimde bunun hesabı sandıkta fazlasıyla sorulur” şeklinde uyarıda bulundular.

(Kent Yaşam)
 

Editör: Haber Merkezi