Uzun yıllar Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Uzman Çavuş olarak görev yapan ve iki yıl önce yatay geçişle Bayrampaşa Belediyesi’nde zabıta memuru olarak görev yapmaya başlayan Orhan Yaman (36) kalbine yenik düştü. Evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yuman Yaman, belediye önünde yapılan törenin ardından meslektaşları ve sevenlerinin gözyaşları arasında memleketi Aydın’a uğurlandı. 

 TAYİN İSTEĞİ KABUL GÖRMEMİŞ

İddiaya göre Yaman’ın eşi ve çocuklarının yanı sıra sağlık sorunu yaşayan annesi ve engelli kız kardeşinin raporlarını ibraz ederek memleketine tayin için Belediye başkanı Atilla Aydıner’e birkaç kez ricada bulunmuş ancak isteği kabul görmemişti. Geçirdiği süreç içerisinde saçkıran hastalığına da yakalanan Yaman’ın bu nedenle sağlığının da bir hayli bozulduğu öğrenildi.

Türk Yerel Hizmet Sendikası temsilciliği de sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda mevcut Belediye sendikasına üye olmadığı gerekçesiyle Yaman’ın mobbinge maruz kaldığını belirtirken zabıta memurunun ölümünden tayine izin vermeyen Belediye Başkanını sorumlu tuttu. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi