Müslüman kardeşlerimiz katlediliyor, dini değerler ayaklar altına alınıyor, kardeşlerimizin şeref ve izzetleri ile oynanıyor. Anne ve babaları zindanlara atılıyor. Anneler çocukların çaresiz bakışları karşısında çeşitli işkencelere ve tecavüzlere maruz bırakılıyorlar.  Doğu Türkistan’da hayatlarını imana ve ilme adayan alimler zindanlarda işkenceler sonucu şehit ediliyor ! 

Günümüzde global kültür istilası olan televizyon ve internet farkında olmadan ruhlarımıza zehir serpiyor. Hem dünyamıza hem de maneviyatımıza ciddi zararlar veriyor. Dünyamıza zarar veriyor. Çünkü reklamlar ve moda yetişen nesilleri adeta bir robot haline getiriyor. Neticede ise topluma tüketim hastası bireyler bırakıyor. Manevi dünyamıza zarar veriyor. Çünkü yapılan cazibeli, çekici ve yanıltıcı reklamlar sonucunda fakir insanlar mali gücünün yetmeyeceği bir hayatın hasretine ve hırsına kapılıyor. Bu arzularını elde edemeyince ihtirası ve hırsı daha da artarak körükleniyor. Yani anlayacağımız televizyon ve internet hayatımız büyük tahribatlara uğratıyor. 
 
Bugün kapitalist zihniyetin tahribatları bunlarla sınırlı değildir. Televizyon ve internet ile insanları oyalarken diğer taraftan varlıklarının sebebi olan sömürü düzenine devam ediyorlar. Bu zihniyet, parayı silah olarak kullanarak medyanın gücüyle müslümanları narkozlayıp  kardeşliklerine, birliklerine ve beraberliklerine büyük bir darbe vurmaktadır.
 
Bugün dünyanın bir çok yerinde Müslümanlar, insanlık dramı yaşamaktadırlar.

-Yemen’de çocuklar açlıktan ölürken,
- Suriye’de çocuklar bombalar altında ölürken, 
- Filistin’de kara toprağın bağrına gencecik müslüman delikanlılar düşerken,
- Özbekistan’da müslümanlar hapishanelerde şehit edilirken, 
- Doğu Türkistan’da Uygur kardeşlerimize soykırım, zulüm ve katliamlar yapılırken 
Bizim gündemimizde ise 25 kuruşluk poşet var ! 
Maalesef yaşanan bu zulümler, işkenceler, katliamlar bir poşet kadar ses getirmiyor ve gündem olmuyor ! 
İslam coğrafyasına bombalar yağarken, günahsız çocuklar can verirken, en azından kalbi burkulmayan kişi, dilsiz şeytandır ! 
Biz dünyaya kardeşliği , medeniyeti ve irfanı götüren ecdadın torunları ne zaman sadece kendimizi düşünür hale geldik ? 
 
İslam ümmeti ticaret hevesiyle çoşan hissiz, duygusuz ve vicdansız bir kisveye bürünmüştür ! 
Müslüman kardeşlerimiz katlediliyor, dini değerler ayaklar altına alınıyor, kardeşlerimizin şeref ve izzetleri ile oynanıyor. Anne ve babaları zindanlara atılıyor. Anneler çocukların çaresiz bakışları karşısında çeşitli işkencelere ve tecavüzlere maruz bırakılıyorlar. 
Doğu Türkistan’da hayatlarını imana ve ilme adayan alimler zindanlarda işkenceler sonucu şehit ediliyor ! 
39 kampta bir milyona yakın müslüman Uygur esaret altında tutuluyor. Dünya ise bu zulmü ve vahşeti seyrediyor.
Hz.Ali (r.a.) : “Bir zulme engel olamıyorsanız onu engelleyecek olanlara duyurun.” diye buyuruyor.

Küfür tek millettir. Zalimi güçlü yapan bizim sessizliğimizdir.
 
Onur KARAKOÇ