Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi'nde 40 yıldan fazla bir süredir hizmet veren Mehmet Yarengümeli İlk Öğretim Okulu'nun yerine gökdelenler mi dikilecek? Köy statüsünden beri hizmet  veren ve 1985 yılında hayırsever Mehmet Yarengümeli tarafından yeniden yapılarak Milli Eğitime bağışlanan okul artık yerinde yok.

PEKİ, ŞİMDİ NE OLACAK?

Bu tür bağışların şartlı olduğunu herkes bilir. Buradaki okulun yeri bölgenin köy statüsü döneminden kalma. Geçmiş yıllarda köy okulu olarak hizmet veren daha so nra ise hayruısever taraından yeniden ve günün şartlarına uygun yapılmış olsada an itibariyle okulun yerinde 40 yıl hizmet verecek yeni bir okul yapıldı.  Ziya Gökalp Mahallesi'nin en merkezi yerinde bulunan ve 40 yıldır bölgedeki çocuklara eğitim hizmeti sunan bu okul, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkıldı ve aynı adı taşıyan okul tabelası merkeze uzak bir noktada bulunan başka bir binaya takıldı.

MAHALLE HALKI ÇARESİZ

Zaten imar sorunu yaşayan ve kendi mülklerinde işgalci konumuna sokulan mahalle halkı, bir de çocuğunu yeni isimlendirilen okula götürmek için ya erken saatte yollara düşüyor ya da ekmeğinden kesip çocuğunu servisle gönderiyor. Oysa bu okul yeniden hayata geçirilirse hiç kimsenin okul sorunu da, servis sorunu da kalmayacak. Halk isyanda ve okulunu geri istiyor. Söz ve yetki önce Milli Eğitim, sonrasında ise Başakşehir Belediyesi'nde.

MUHTAR ADAYI KAMACI: OKULUMUZU GERİ İSTİYORUZ

Ziya Gökalp Mahallesi Muhtar Adayı Suat Kamacı da konuyla ilgili gazetemize bir açıklama yaptı. Doğup büyüdüğü mahallenin tek okulu olan ve kendisinde okuduğu okulun önünde görüşlerini dile getiren Kamacı" Mahallenin ortasında bulunan bir okulu yıkıp başka yere taşımak öncelikle mahalle halkına hakaret, eziyet ve küflettir" dedi.

Kamacı, söz konusu okulun bir başka hayırsever olan Mehmet Yarengümeli tarafından yapıldığını ve kendisinin de binlerce çocuk gibi bu okuldan mezun olduğunun altını çizdi. Kamacı, muhtar seçilsem de seçilmesem de bu okulun tekrardan kendi yerinde hayat bulması için halkın yanında olacağını söyledi. Muhtarlık makamının da zaten halk adına kamudan hizmet istemek olduğunu söyleyen Kamacı, bunun için öncelikle yetki ve sonrasında da takip edilmek istiyorum” dedi

Cihat Yaycı Paşa çileden çıktı; Türkiyeli diye bir şey yok Cihat Yaycı Paşa çileden çıktı; Türkiyeli diye bir şey yok

Mahalle halkının yaşadığı ekonomik sıkıntılara da değinen Kamacı, "Bir veya daha fazla çocuğu olan bir aile servis parası verse altından kalkamıyor, anne kendisi çocuğunu götürmeye kalksa sabah erken saatte yollara düşmek zorunda kalıyor, doğru mu?" dedi

Celal KARAALİ -  KENT YAŞAM GAZETESİ

Yıkılan okulun arazisi boş bir şekilde ve ufak çaplı bir şantiye çalışmasıyla atıl şekilde bekliyor;

Kaynak: https://www.yasamgazetesi.com.tr/ipotekli-mahalle-rant-kurbani