Kolay değil, 25 yıldır aynı zihniyetin ve kadrolarının yönettiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yeni dönem pek öyle kolay kolay yerleşecek gibi durmuyor. Bunun en bariz örneği, geçtiğimiz Cuma ( 17 Ağustos) günü kısa süreli ama çok şiddetli yağan yağmurdan sonra görüldü. İBB’nin İştiraklerinden olan (AKOM) AFET Koordinasyon Merkezi ve İFTAİYE ekibi, nedense bu yağmurda zamanında müdahale etmedikleri gibi, Eminönü yeraltı çarşısının böyle durumlarda suyunu pompalayacak olan devasa motorlarda çalışmadı-çalıştırılmadı. Arızalı denildi, yetiştiremedik denildi ve sonunda amaçlarına ulaşarak İmamoğlu’nu kamuoyunda tartışılır bir duruma getirdiler. Bu savunmada gösteriyor ki bir sonraki yapacaklarının bir örneğidir bu tutumlar ve “ dayatılarak” bazı gerçekler anlatılmaya çalışılıyor. Yani, istersek “ arıza var, arızalandı” der ve sorunun büyümesine vesile olur, seni zora sokarız dendi. Dolayısıyla İstanbul’un çiçeği burnunda Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na atılan ilk gol oldu.

İKİNCİ GOLÜ, YERİNE BIRAKTIĞI VEKİL ATTI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ağustos ayı dedi ve çok uzun süren bir seçim sürecinden sonra tatile çıktı. Hoş ben bu tatili de onaylamıyorum. Çünkü, yukarıda anlattığım golü yememek adına ne olursa olsun görevinin başında olmalıydı. Haa diyelim, yerine çok güvendiği birini bıraktı ve çıktı. Sonuç, yanlış kişiye yerini bıraktığı anlaşılmış oldu. Bu görevi bırakacaksan İstanbul’da senin partinden( CHP) 14 Belediye Başkanı var, onlarn arasında gerçekten bu işi yapabilecek birine bırak ki en azından bu görevi ilçe ölçeğinde yapan biri olsun. Demek ki Hüseyin Aksu bu görevi yapabilecek düzeyde değilmiş. Ve ya ciddiye almadı.

BEŞLİKTEN GOL İSKİ’DEN GELECEK

Dediğim gibi 25 yıldır kadrolaşan ve yerleşen bir AKP ekip var İBB’de. Kolay değil tamı tamına 85 bin çalışanın yöneticinin olduğu bir yapı. Sen 25 yıl sonra gelip onların tüm ilişkilerine, çıkarlarına, ihalelerine, adamcılıklarına ÇOMAK sokuyorsun. Kolay yedirirler mi? Hayır tabi. Kolay kolay yedirmezler. Bunun için, tüm kadro el birliği ederek seni ve partini kamuoyu önünde kötü gösterecekler. Hem kendi çıkarları için bunu yapacaklar, hem de aldıkları talimat doğrultusunda bunu yapmaları gerekiyor…

İMAMOĞLU’NU ÇOK YAKINDA İSKİ’DEN VURACAKLAR

İSKİ dendiğinde yaşı orta halli olanlar hatırlar, Ergün Göknel, sevgilisi ve Klor yolsuzluğu geliyor..Hatta hatta SHP’nin ve dolayısıyla CHP’nin 25 yılına mal olan bir dönem… Şimdi aynı yolsuzluklar ve sevgililer yok mu? Alası var ama, Ergün Göknel vakası ustalaştırdı sonrakileri. Her şeyi daha daha fazlasıyla yapıyorlar ama çok iyi organize olduklarından ve çok iyi paylaştıklarından dışarıya çıkmıyor.. Peki, İçme ve kullanma suyu dezenfeksiyonunda kullanılan Klor neden bu kadar önemli? Çünkü Türkiye’de Klor üreten firma sayısı çok az ve İSKİ’de bunlardan alıyor. Yani, 20 milyon İstanbullunun içtiği suyun klor ihtiyacı bu firmalardan sağlanıyor. Demem O ki, birileri bir yerlerden talimat verirse ve İSKİ’nin anlaşmalı olduğu fabrika iş bırakma, grev vs gibi nedenlerle yeterince klor üretemez ise İSKİ ne yapacak? Yeni anlaşmaları ve malzemeyi sağlayana kadar İstanbul halkına klorsuz su mu içirecekler? Ve son olarak şunu eklemek istiyorum, İmamoğlu İSKİ’nin müdürlerini değil, yani işi bileni değil de Üst düzey yöneticilerini değiştirmediği sürece büyük tehlike kapısında… Aha da ben den şimdilik bu kadar.