Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilski ve belediye meclis üyelerinin yanı sıra ülkelerindeki savaştan kaçarak İstanbul’a gelen ve Büyükçekmece Belediyesi tarafından misafir edilen Ukraynalıların da katılımıyla düzenlenen törende zaman zaman duydu dolu anlar yaşandı.

Harkiv ve Dolyna bölgesine gönderildi

Ukrayna’daki savaş 37 günü geride bırakırken yaşanan dram ve acılara her gün yenileri ekleniyor. Savaşın ilk gününden itibaren Ukrayna Başkonsolosu Roman Nedilski ile iletişime geçen ve Ukrayna halkının ihtiyaçları konusunda bilgi alan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bölgeden gelen talepler doğrultusunda harekete geçti. Daha önce 1 TIR dolusu insani yardımı bölgeye gönderen Büyükçekmece Belediyesi, tıbbi malzeme, gıda, giysi ve hijyen seti gibi malzemelerden oluşan 2 TIR insanı yardım malzemesini çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Harkiv ve iç göçten en fazla etkilenen Büyükçekmece Belediyesi’nin de kardeş şehri olan Dolyna’ya gönderdi.

“Vahşete seyirci kalanları kınıyorum”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Ukrayna’da Rusya tarafından başlatılan savaşın vahşet boyutlarına ulaştığına dikkat çekerek; “Çocuk, yaşlı, kadın demeden bir millet tüm dünyanın gözü önünde katlediliyor. Bu duruma seyirci kalan Avrupa, ABD, NATO başta olmak üzere hepsini şiddetle kınıyoruz. Biz soruna kadar Ukrayna halkının yanında olacağız. Tüm dünya bir kez daha gördü ki; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” sözü bugün çok daha büyük anlam taşımaktadır. Bugün savaş mağduru Ukrayna halkına 2 TIR daha insani yardım malzemesi gönderiyoruz. Bu yardımların hazırlanmasına emeği geçen başta belediye meclis üyelerimiz olmak üzere herkese sonsuz teşekkür ederim” diye konuştu.

“Ukrayna, Türk halkını asla unutmayacak”

Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilski, Ukrayna’da 37 gündür devam eden savaşın büyük mağduriyetler yaratmasına karşın Rusya’nın istediğini elde edemediğini belirterek şöyle konuştu: “Ukrayna tüm gücüyle direniyor ve Rus ordusuna geçit vermiyor. Bu savaşın kazananı da Ukrayna olacak. Yakın bir zaman sonra Rusya kaybedecek ve zafer Ukrayna halkının olacak. Savaş sona erdiğinde de Ukrayna halkı bu zor günlerinde yanında olan Türk halkını asla unutmayacaktır. Bugün buradan savaş bölgesine insanı yardım gönderen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e, Büyükçekmece halkına, emeği geçen herkse ülkem adına teşekkür ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi