Şişli Kent Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, Erdal İnönü’nün yeğeni ve Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, amcası Erdal İnönü ile ilgili anılarını anlattı. Etkinlikte Şişli Belediyesi Basın Yayın ve Halka İlişkiler Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu belgesel de gösterildi. Ayrıca Erdal İnönü biyografisi içinde Can Dündar’a teşekkür edildi.

Bahar Feyzan moderatörlüğünde gerçekleşen “Anılarda Erdal İnönü” söyleşisi, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve Gazeteci Musa Ağacık’ın Erdal İnönü ile ilgili anılarını anlatmasıyla devam etti. Musa Ağacık Erdal İnönü’nün sesinden anılarını anlattı. Şişli Kent Kültür Merkezi’nde yapılan söyleşi öncesi, Şişli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve içinde Sevinç İnönü, Ercan Karakaş, Murat Karayalçın, Güneş Gürseler, Fikret Bila, Güneri Civaoğlu ve Derya Sazak’ın yer aldığı kısa röportajlar yayınlandı.

 

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, amcası Erdal İnönü ile ilgili anılarını anlatarak, “Amcam siyaseti kendi isteğiyle bırakan ilk politikacıdır. Kendi isteğiyle ayrıldığı gibi, köşesine çekilmedi. Üniversitede bilim tarihi dersi verdi. Hayatının sonuna kadar çalışan ve çalışmayı seven bir insan. O görev verilince görevini yapardı. En önemli özelliğiydi. Politikaya çağrıldığı zaman 'Hayır' demeyerek görev üstlendi. Fizikçi olmasından kaynaklı olarak planlı hareket ederdi" dedi.

Erdal İnönü’nün eşi Sevinç İnönü “Birlikte çok güzel günler yaşadık. İnsan olarak mükemmel, çok sevecen ve ön yargısı olmayan, kolay iletişim kurabilen, çok çalışan birisiydi.

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın “Erdal İnönü çok yönlü ve çok çalışkan biriydi. En uzak yerlere gitmesi gerektiği söylendiğinde yüksünmez bunu görev bilinci ile yerine getirirdi”

 Söyleşiye, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Barolar Birliği Genel Sekreteri Güneş Gürseler, Devlet Eski Bakanı Fikret Ünlü, Disk eski Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü ve kız kardesi Özden Toker de izleyiciler arasındaydı. Sohbet havasında geçen söyleşide ara ara gülüşmeler ve duygusal anlarda yaşandı.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi