AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Hamsi Şöleni’nde vatandaşlar hamsiye doydu. Ekmek arası hamsi almak için uzun kuyruklar oluşturan Sarıyerlilere, milletvekilleri ve ilçe yöneticileri 5 ton balık ikram etti.

 

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın organizasyonuyla gerçekleşen 1.Hamsi Şöleni’ne 3 bin civarında vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk heykeli önüne kurulan ızgaralarda ve kızartma kazanlarında pişirilen hamsiler,  AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy ve ilçe yönetim kurulu üyeleri tarafından ekmek arası yapılıp halka servis edildi.

Hamsinin tüm ülke genelinde tüketildiğini ve çok çeşitli yiyecek yapımında kullanıldığını söyleyen AK Parti Milletvekili Osman Aşkın Bak ile AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, şölende halka hitap eden konuşma yaptılar.


 

Milletvekili Bak: “Büyük ülke olmak budur”

 Osman Aşkın Bak konuşmasında, “Sarıyer çok özel bir ilçe. Burada sizlerle bir arada olmanın gururunu yaşıyorum. Türkiye büyük devlet olmanın bir örneğini dün sabah gösterdi. 49 konsolosluk mensubumuz, Dış işleri ve Başbakanlığımızın ortaya koyduğu diplomasiyle burunları bile kanamadan  kurtarıldı. Büyük ülke olmak budur. Vatandaşlarımız 10 Ağustosta ‘Biz yeni Türkiye’yi istiyoruz, birlikte daha güçlü olmak istiyoruz’ dedi. Sandıkta ‘Uzun Adam’a, Yiğit Adam’a destek verdi. Biz milletle beraber siyaset yapıyoruz. Millet ne derse onu yapıyoruz. Biz güçlü Türkiye istiyoruz. Buraya milletin desteğiyle geldik ve bugün yine milletle beraberiz” dedi.


 

İlçe Başkanı Bayraktar: “Dayanışma içinde yaşamaya devam edeceğiz”

 

İlçe Başkanı Salih Bayraktar ise şunları söyledi:

 “Sarıyer’de yardımlaşma, dayanışma, kaynaşma ve birlik beraberliğimizin en üst seviyede olduğu bir yaşamı sürdüreceğiz.  Birincisini düzenlediğimiz hamsi şölenimize katılan tüm Sarıyerlilere teşekkür ediyorum.  Bu ülkenin mayasındaki birlik ve beraberlik duygusunu birlikte  geliştireceğiz. Gelecek nesillerin hayırlara yad olmasını istiyorsak, bu güzellikleri yaşatmalıyız. Boğazın incisi, balıkçılığın merkezi Sarıyer’imizde düzenlediğimiz bu şölende güzellikler adına biraraya gelmiş bulunmanın sevincini yaşıyoruz.”

Hamsi şöleni, konuşmaların ardından Üsküdar Belediyesi Horon Ekibi’yle farklı bir coşkuya sahne oldu. Partililer ve vatandaşlar hep birlikte horon oynayıp, eğlendiler.

Hamsi şöleni bazı yayıncı kuruluşlar tarafından helikopter kamera ile havadan da görüntülendi.

Öte yandan daha önce Sarıyer Belediyesi tarafından gerçekleştirilen balık-ekmek şenliğinde uskumru dağıtılması nedeniyle bazı vatandaşlar, AK Parti’nin hamsi şöleni düzenleyerek alternatif şenlik yaptığını söylediler.

(Tuncay DAĞLI)


Editör: Haber Merkezi