‘12 EYLÜL ANAYASASI’NA HAYIR DEDİĞİM İÇİN HAPİS YATAN KİŞİLERDEN BİRİYİM’

Yaklaşık 2 aydır çeşitli zeminlerde kendini tanıttığını söyleyerek konuşmasına başlayan Mehmet Sait Yücel, 12 Eylül darbesi sonrası 1983 yılında, İstanbul Eczacılar Odası olarak ülkenin anayasası ile ilgili görüşlerini kamuoyuna açıklayan, 12 Eylül Anayasası’na ‘Hayır’ diyen ve hapis yatan kişilerden biri olarak, kendisine en yakın parti olan CHP’ye 1999 yılında üye olduğunu söyledi. 



‘SAĞLIK SEKTÖRÜNDE AKSAMALAR BAŞLADI’

Asıl Mesleği eczacılık olan Mehmet Sait Yücel, 2004 yılında CHP Bakırköy İl Genel Meclis Üyeliği’ne seçilerek görev yaptığını, bu süreçte yaşanan gelişmeleri anlattı. AKP’li üyelerin sağlıkla ilgili olarak genelde dile getirilen sorunları kabul etmediğini belirten Yücel, AKP’nin sağlık komisyonu üyelerini sağlıkçılardan değil, başka meslek kuruluşlarından oluşturduğunu belirterek, “O günden sonra sağlık sektöründe Türkiye’de aksamalar başladı” dedi. 2. dönem İl Genel Meclis üyeliğine kendi isteğiyle aday olmadığını ifade eden Mehmet Sait Yücel, sonraki dönemde Bakırköy CHP İlçe Başkanlığı görevine geldi.
4 yıl süreyle ilçe başkanlığı yapan Mehmet Sait Yücel, “Sokağı ve sorunları biliyoruz, takip ediyoruz. 4 yıl içinde AKP’den CHP’ye nasıl dönüş olduğunu gözlemliyoruz. Geçtiğimiz genel seçimlerde yüzde 32 oy aldık. Yerelde yüzde 39 çıkardık. Ön seçimin CHP’ye 3. bölgede iktidar yolunu açacağına inanıyorum” dedi.



‘CHP’Yİ İKTİDAR YAPMAK İÇİN ADAYIM’
Örgüt deneyimi ve bilgi birikimiyle, TBMM’de CHP Örgütü’nü temsil edecek, döndüğünde de hesap verecek olan milletvekili adaylarının seçildiği taktirde, belediye başkanlarının da, yerel yöneticilerin de, seçilecek milletvekillerinin ve merkezden atanacak olan sola dönük, sosyal demokrat adaylarla birlikte geçen yerel seçimlerde yakaladıkları yüzde 39 oy oranını yakalayacaklarını ve CHP’nin 3. bölgede birinci parti olacağını, çıkaracağı 31milletvekilinin en az yarısını çıkaracaklarına inandığını belirtti. Yücel, “CHP’yi iktidar yapmak için adayım. Ben iktidar partisinin milletvekili olmak istiyorum” diyerek açıklamalarını sürdürdü.



‘SOKAK HENÜZ CHP’DEKİ HEYECANIN FARKINDA DEĞİL’

Geçtiğimiz günlerde Bakırköy Zuhuratbaba Mahallesi Yüce Tarla Caddesi’nde seçim irtibat bürosu açan Mehmet Sait Yücel, “Sokağa açılan bürolar CHP’yi sokaktakine anlatır. Yoldan geçen kentsel dönüşümü soruyor, CHP’yi soruyor, insanlar ilgileniyor. Ne kadar çok büro açılırsa o kadar iyi olur. CHP’yi sokağın anlaması lazım. CHP, milletvekili adaylarını bu kez kendisi seçiyor. Bu sokaktaki vatandaşa anlatılmalı. Bizim herkese ihtiyacımız var. Sokak henüz CHP’de ki heyecanın farkında değil” dedi.



‘DEMOKRASİ YARIŞINDA, ÖNEMLİ OLAN İKTİDAR OLMAKTIR’

“3. Bölge’de birinci parti çıkmayı hedefliyoruz” diyerek sohbetini sürdüren Yücel, doğru bir liste çıkarsa yereldeki oy oranını yakalayacakların, kişilerin bireysel hesaplarını bir kenara bırakarak, memleketin elden gittiğini hatırlayarak vicdanlarını sorgulamaları gerektiğini söyledi.


“Çıkacak listenin içinde bulunduğum yer önemli; ama arkada da kalsam benim önüme çıkan adaylar olması gereken adaylarsa, 7 Haziran’a kadar bütün adayların yanında olacağım” diyerek, “Bu bir demokrasi yarışıdır, önemli olan iktidar olmaktır” dedi.

(Selvi Sarıtaç-Kent Yaşam)

Mehmet Sait Yücel Kimdir?

1954 Diyarbakır doğumlu. Pertevniyal Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul ÜniversitesiEczacılık Fakültesi’den mezun olan Yücel, Bakırköy Zuhuratbaba Eczanesi Sahibi. Türk Eczacılar Birliği Yöneticiliği ve İstanbul Eczacı Odası Başkanlığı, Tüm Ecza Koop. Birliği ve İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Başkanlığı, 2004-2014 CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı yaptı. Mehmet Sait Yücel evli ve 2 çocuk babası.


 
Editör: Haber Merkezi