AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Grubu Başkanvekili Av. Nurettin Çelik, Sarıyer Belediyesi’nin 5 yıllık Stratejik Planı’nın görüşüldüğü toplantıda yaptığı konuşmada, CHP’lileri bencillik yapmakla suçlayıp, “Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası’nın yapıldığı arsanın temini ve imara hazır olması, bugün tenkit ettiğiniz ve beğenmediğiniz eski AK Parti Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün’ün eseridir. Ne olur ahde vefa gösterin. Ne olur hakkı teslim edin. Hep bana Rabbena olmasın” dedi.

“ŞEFFAF VE ADİL DAVRANILSIN”

CHP’li belediye yönetimini şeffaf davranmamakla da eleştiren Nurettin Çelik verilen soru önergelerine gerektiği cevapları alamadıklarından yakındı. Çelik, “Şeffaflık diyoruz, kardeşlik diyoruz ama bunu AK Parti’li meclis üyeleri olarak biz gerçekten gösteriyoruz. Burada Sarıyer lehine olan ne varsa hiç birine hayır demiyoruz. Sonuna kadar yanınızda olacağız. Doğru olduğunuz, şeffaf olduğunuz müddetçe yanınızda olacağız. Ancak şu ana kadar verdiğimiz 40-50 soru önergesinden ancak 7-8’ine cevap alabildik. Şeffaflıksa, önce önergelerimize cevap verilsin. Ayrıca şu anda belediyeden işçi çıkarıyorsunuz ama bu işçilerin siyasi geçmişlerine baktınız mı?  Ben işten çıkarılış şekillerine itiraz etmiyorum. Emekli arkadaşların çalışmasında problem vardır, bundan dolayı çıkarılıyordur, olabilir. Ama ne olur adaletli davranın.  Ne olur keseri hep kendinizden yana tutmayın. Varsa şuanda orada emekli olup çalışan, hepsini bir kalemde çıkarın, başım üstüne” diye konuştu.

“DERBENT PLANINI İPTAL ETTİRDİNİZ KINA YAKIN”

Nurettin Çelik, Belediye Başkanı Şükrü Genç ile CHP’lileri İBB tarafından Derbent’te gerçekleştirilmek istenilen kentsel dönüşüm projesinin mahkeme tarafından iptal edilmesi konusunda da suçladı. Çelik şöyle konuştu:

“CHP’nin yaptığı tek şey mahkemeye gidip iptal ettirmek. Önce tapu tahsis belgelerini iptal ettirdiniz. Bunu vebali sizin partiniz taşıyor. Bu vebali bu dünyada da öteki dünyada da veremezsiniz. Ayrıca İBB tarafından Derbent’te bir eser ortaya çıkarılmak isteniyordu ama bunu da Sarıyer Belediyesi idare mahkemesine giderek durdurdu. Elinize kına yakın. Neden durdurdunuz? 2003 yılında yapılan planların yanlış olduğunu şimdi mi fark ettiniz? Günaydın, Üsküdar’da sabah oldu. Ama şu an 2003 yılında yapılan planlara göre imar ve iskan veriyorsunuz. Siz hiçbir şey yapmıyor, sadece mahkemeye gidip, yapılmak istenilenleri iptal ettiriyorsunuz.”

ZEYBEK: “BİZ BU DÜNYADA DA ÖTEKİ DÜNYADA DA HESABINI VERİRİZ”

AK Partili Nurettin Çelik’in suçlamalarına cevap veren CGP Grup Başkanvekili Gökan Zeybek ise, Derbent’te uygulanmak istenilen kentsel dönüşüm planının mahalle halkı tarafından kabul görmediğini ve insanların oradan başka yerlere gönderilmesini amaçladığını belirtti. Zeybek, “Biz, Derbent halkının yanında olduk. Bu dünyada da öteki dünyada da hesabını veririz. Bir mahallede farklı sosyal, kültürel ve ekonomik özelliklerdeki insanlar birarada yaşamalıdır. Uygulanılmak istenilen o planlar insani değildi.  Sarıyer’de mülkiyet sorunu yoktur, imar planlarının uygulanabilme sorunu vardır. Çevre ve Şehircilik Baklanlığı plan yapma kültüründen uzak ve yetersizdir. Çünkü tek tip plan yapıp, bunu her bakımdan farklı olan coğrafi alanlarda, şehirlerde uygulamak istemektedir. Karadeniz Bölgesi için yapılan plan, Akdeniz’de uygulanırsa sorun çıkar” dedi. (Tuncay DAĞLI)

(Hep bana Rabbena: yalnıza kendini düşünmek)


 

 

Editör: Haber Merkezi